For og imod Sony Xperia 10 – test og bedømmelse

Sony Xperia 10 er den første mobil på det danske marked med 21:9 skærmformat - et format, der egner sig godt til spil, video og multitasking. Test og bedømmelse af Sony Xperia 10.

For og imod Sony Xperia 10 – test og bedømmelse

Sony Xperia 10 har et meget elegant og slankt design med sit 21:9 format og selvom det er en billig mobil, så klarer den sig generelt rigtig godt. Test og bedømmelse af Sony Xperia 10 med for og imod køb af telefonen.

Herunder finder du test og bedømmelse af Sony Xperia 10.

Se også: Priser på Sony Xperia 10

 

Sony Xperia 10 – test og bedømmelse

Fordele ved Sony Xperia 10:

Sony Xperia 10 har skærmformatet som det store nummer – mest på godt men også lidt på ondt. Men her er det gode. Når man ser en film eller video, der er filmet i 21:9 på Xperia 10, så ser det faktisk virkelig godt ud – 21:9 formatet på mobilen får 21:9 videoer til at se mere ud som det var intentionen fra instruktørens side sammenlignet med, når man ser en film på andre telefoner.

Til gaming loves Xperia 10 også at være et vidunder på grund af formatet og det fungerer godt, men kun meget, meget få spil understøtter 21:9.

Samtidig er farverne rigtig gode og skarpheden i top. Opløsningen er 2.520 x 1.080 pixel og der er tale om en LCD-skærm.

Designmæssigt er Xperia 10 godt skruet sammen. Det slanke format gør den let at betjene med én hånd og telefonen føles generelt meget velbygget.

Kameraet er med dual kamera setup på bagsiden på 13 + 5 megapixel og blænde F/2.0 – det kan ikke matche de bedste kameratelefoner på markedet, men til prisen er det klart godkendt. Er lysforholdene fornuftige fungerer kameraet fint, men det kæmper lidt i mørke.

Brugerfladen er Android 9.0 og grundlæggende er der faktisk tale om en ret ren Android-oplevelse. Sony har nogle af sine egne apps med fra start og dem kunne man egentlig godt undvære. Processoren er ikke den vildeste på markedet, men den rækker fint til de flestes behov. Det er Snapdragon 630, der sidder i telefonen sammen med 4 GB RAM.

Derudover er der plads til hukommelseskort op til 512 GB, den har bluetooth 5.0 og lynoplader.

Se også: Priser på de bedste Sony telefoner

 

Ulemper ved Sony Xperia 10

Batteriet på 2.870 mAh er nok det mest skuffende ved telefonen. Vi skal som regel lade mobilen op inden sengetid og her er vi trods alt blevet forvænte med, at vi kan vente med at lade op til når vi gør i seng. 2.870 mAh er altså i underkanten for en mobil med stor skærm og vi havde gerne set en lidt tykkere mobil, hvis det havde giver 3-400 mAh mere.

Xperia 10 er ikke oplyst til at opfylde nogen IP-certificering, så den er altså ikke vandtæt eller støvtæt. Jeg savner også trådløs opladning og den indbyggede højtaler er ikke særlig god.

Se også: De bedste Sony mobiler til prisen

 

Sony Xperia 10 – bedste pris

Sony Xperia 10 har en vejledende udsalgspris på 2.999 kroner, men den er set til cirka 2.200 kroner med abonnement inkluderet i prisen.

Se også: Den billigste Sony mobil

 

Særlige fordele ved Sony Xperia 10:
+Brugervenlighed (9/10)
+Design (9/10)
+Skærm (8/10)

Bedste pris – Cirka 2.200 kroner

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Sony