Skift smartphone-system: Derfor gør vi det når det endelig sker

Det er de færreste, der skifter styresystem, når de køber ny mobiltelefon - her er nogle af grundene til at vi gør, når det endelig sker.

Skift smartphone-system: Derfor gør vi det når det endelig sker

Når man taler mobiltelefoner, er det svært ikke at komme ind på styresystemer. De fleste har brugt det samme styresystem i årevis og det kan være lidt kontroversielt pludselig at skifte fra iOS til Android eller omvendt. For nogle er det helt utænkeligt at gøre det, for andre er det ikke så dramatisk, men at de fleste har visse betænkeligheder ved det er der ingen tvivl om. Men hvad er det egentlig, der kan få brugerne til at skifte fra Android til iOS og omvendt? Det er der nu set nærmere på i et amerikansk studie.

 

Kun få skifter styresystem, når de køber ny mobil

Amerikanske brugere skiller sig naturligvis ud fra danske brugere, men i grove træk handler det om de samme bevæggrunde for at skifte platform. Det er PC Mag som har gennemført en undersøgelse blandt 2.500 amerikanske mobilbrugere, hvor de har forsøgt at kortlægge, hvilke faktorer der kan få folk til at skifte til en mobil med et andet styresystem end det, de er vant til.

Undersøgelsen viser først og fremmest, at et skifte fra et styresystem til et andet er meget usædvanligt. Af de personer, der deltog i undersøgelsen, var det kun 18 procent, der havde skiftet fra Android til iOS, mens det var endnu lavere for folk, der skiftede fra iOS til Android – det havde kun 11 procent gjort.

Se også: Priser på de bedste mobiltelefoner

 

Åbenhed, kamera og hardware

47 procent af de brugere, der havde skiftet fra iOS til Android gjorde det på grund af “brugeroplevelsen”. Det kan være en lidt generel beskrivelse, som kan dække over mange ting, men 30 procent af de brugere, der var skiftet fra iOS til Android oplyste, at det var åbenheden i Android, der gjorde udslaget.

Kameraet var også et vigtigt parameter for, om folk var villige til at skifte eller ej. 24 procent havde kameraet som årsag til at skifte fra iPhone til Android, mens 25 procent angav samme grund for at skifte fra Android til iOS.

En af de måske mindst overraskende grunde til at skifte fra iPhone til Android var i følge undersøgelsen hardwaren. 29 procent af dem, der havde valgt at droppe iOS og iPhone til fordel for Android, havde netop hardwaren som grund og 29 procent nævner også prisen som årsag.

Se også: Guide til de bedste smartphones

 

11 procent skifter fra Android til iPhone pga. prisen

iPhones er generelt noget dyrere end Android-telefoner. Interessant nok havde 11 procent af de brugere, der gik fra Android til iOS også oplyst prisen som årsag, altså at det var billigere at købe en iPhone end Android. Der kommenteres ikke nærmere på dette, men det kan skyldes, at de amerikanske teleselskaber ofte giver massive tilskud til iPhones, så man praktisk talt får dem gratis, når man binder sig til et mobilabonnement i to år.

54 procent af de brugere, der var med i undersøgelsen, havde en iPhone, mens hele 27 procent havde en Samsung-mobil.

Se også: Skift mobil? Sammenlign priser