Samsung Galaxy S7 eller iPhone 6S – Hvad skal man vælge?

Samsung Galaxy S7 eller iPhone 6S – Hvad skal man vælge? Vi sætter de to topmodeller fra Samsung og Apple stævne for at finde den bedste af de to.

Samsung Galaxy S7 eller iPhone 6S – Hvad skal man vælge?

Smartphone-universet udvikler sig dag for dag, time for time. Det er selvfølgelig fedt, men også en kende forvirrende. De to største spillere på markedet, Samsung og Apple, konkurrerer om kundernes gunst, men hvad skal du vælge som din næste mobil? Skal det være Samsungs spritnye Galaxy S7 eller Apples videreudvikling af iPhone 6, der har fået tilnavnet ”S”?

Det er svært, men vi prøver at kigge lidt nærmere på sagen.

Se også: Sammenlign priser på Galaxy S7

 

Samsung Galaxy S7 og S7 edge er fremragende

Anmeldere, kritikere og den generelle befolkning er relativt enige. Samsung Galaxy S7 og S7 Edge er blandt verdens pt. bedste mobiltelefoner.

Med imponerede hastighed, simpel brugerflade og flot grafik har Samsung med de nye Galaxy S7 modeller virkelig formået at løfte arven fra den populære S6-serie, og som vi tidligere har beskrevet, vil det give helt fin mening at skifte din S6 ud med den nye Galaxy S7.

Men det er jo stadig et skifte fra Samsung til Samsung, og som sådan må man forvente, at den nye model står stærkere end sin forgænger.

Men hvad når vi ser på konkurrenterne – og specielt den største af slagsen, nemlig Samsungs ultimative ærkerival fra Californien, Apple.

Kan man overhovedet sammenligne Samsung Galaxy S7 og iPhone 6S?

Nogle, læs: mange, vil nok hævde, at en head-to-head mellem Samsung og Apple er som at sammenligne æbler og pærer. Men ikke desto mindre er æbler og pærer begge frugter, og som sådan mener vi godt, at man kan sammenligne to smartphones, også selvom de ikke er ens.

Ligesom med æbler og pærer har både Samsung og Apple nogle behov, vi som forbrugere ønsker opfyldt, og så er det væsentligt at se på, om du bedst får opfyldt de behov med et æble eller en pære.

Se også: Sammenlign priser på iPhone 6S

Sammenligningsgrundlag

Første udfordring opstår, når man skal holde de to telefoner op mod hinanden, for hvad skal man gå efter? Den mest populære af de nye Galaxy-modeller er Samsung Galaxy S7 Edge, hvis direkte konkurrent, er iPhone 6S Plus. Men omvendt er den mest populære i Apple-lejren, ikke deres Plus model, men den ”almindelige” 6S.

Da Apple stadig sidder på størstedelen af markedet, får de serveretten, og vi ser derfor på hhv. iPhone 6S og Samsung Galaxy S7.

 

Hukommelse

iPhone 6S fås med hhv. 16, 64 og 128 GB intern hukommelse til hhv. (i runde tal) 5.100 kr., 5.800 kr. og 6.400 kr. hos de billigste forhandlere.

Denne pris er uden abonnement. Samsung Galaxy S7 fås kun med 32 GB intern hukommelse, men har til gengæld mulighed for at supplere med et microSD kort på op til 200 GB. Billigste pris for en Samsung Galaxy S7 uden abonnement er lige knap 5.500 kr.

Et godt microSD kort på 32 GB svinger meget i pris alt efter hvilken hastighed, det skal have. De billigste kan du få for under 100 kroner., mens de dyreste (og hurtigste) står i ca. 600 kr.

Vi antager, at du ønsker det bedste, og derfor smider vi 600 kr. oveni prisen på vores Samsung Galaxy S7, så den har 64 GB hukommelse i alt.

Dermed er forskellen i pris på Galaxy S7 og iPhone 6S på 300 kr. i Apples favør.

Hvad skal du vælge?

Vi er lidt tilbage til førnævnte æbler og pærer, fordi det er i høj grad et spørgsmål om smag. Begge telefoner er sublime på hver deres måde, og i bund og grund er det nok mest et spørgsmål om religion, hvorvidt du foretrækker Samsung Galaxy S7 fremfor iPhone 6S.

galaxy s7 vs iphone 6S

 

Styresystem

Hvis du er vant til, og glad for, iOS, vil en konvertering til Android 6.0 næppe være sandsynligt.

Selvom de to styresystemer har både deres fordele og ulemper, er Apple fans sjældent begejstrede fra Android, og det til trods for, at det nye Android 6.0 kommer med en række nye og, synes vi, spændende features.

 

Batteri

Men iPhone halter i den grad bagud, når vi taler om batteriets saft og kraft. Et smartphone-batteri måles i milliampere timer (mAh.), der er et udtryk for, hvor meget ”juice” der er at gøre godt med.

Hvor længe batteriet holder, afhænger selvfølgelig 100 % af, hvordan du bruger telefonen, da HD videostreaming på YouTube eksempelvis kræver mere strøm end at sende en SMS. Det er klart. Men hvis vi tager brugeren ud af ligningen, så får du 1.715 mAh i en iPhone 6S og 3.000 mAh i Samsung Galaxy S7.

Det er en forskel på 1.285 mAh, eller hvad der svarer til hele 57 %. Det er i den grad en forskel, der er til at tage og føle på, og bestemt en faktor, der taler til Samsungs fordel. Et kendt modsvar fra Apple er dog, at Android styresystemet kræver mere, og at forskellen dermed udjævnes. Men 57 %? Nej, så meget mere kræver Android ikke, og der er ingen tvivl overhovedet om, at Apple er markant bagud på denne front.

Se også: Mobiltelefoner med lang batteritid

 

Kamera

På kamerafronten ligger de to rivaler side om side – i hvert fald når vi ser på de rå data i forhold til opløsning. Begge modeller leverer 12 megapixels på det primære- og 5 megapixels på det sekundære kamera.

Dog har Samsung igen en fordel, da de har behov for langt mindre lys end Apple for at tage gode billeder, og udover det også leverer imponerende autofokus, hvilket øger dine chancer for, at få et godt billede i første forsøg. Netop det forbedrede kamera er da også et af Samsungs salgsargumenter.

Se også: Mobiltelefoner med bedste kamera

 

Dommen

Hvis vi tager det velkendte dilemma om smag og behag, religion samt æbler og pærer ud af ligningen, må valget blandt de to telefoner falde på den nye Samsung Galaxy S7. Dømt udelukkende på sin performance, har Galaxy S7 sat iPhonen til vægs, og specielt på batterifronten brillerer Samsung markant.

Prismæssigt ligger de to telefoner ret meget side om side, men med en iPhone får du kun den interne hukommelse, hvor du med Samsung har mulighed for at udvide og supplere med eksterne SD kort.

Dermed falder valget i denne omgang på Samsung Galaxy S7.