Sådan sikrer du dit hjem, mens du er på ferie

Med smart home-produkter som overvågningskamera, bevægelsessensorer og belysning kan du minimere risikoen for, at indbrudstyve bryder ind i dit hjem, mens du er på ferie.

Sådan sikrer du dit hjem, mens du er på ferie

Med moderne teknologi er der flere smarte måder, som hjælper med at holde dit hjem sikkert og holde indbrudstyve ude.

Skal du rejse til udlandet i løbet af sommeren? Så skal du være varsom, for ifølge Det Kriminalpræventive Råd er uge 27 til 32 de uger, hvor der sker flest indbrud i danske hjem.

Se også: Tips om det intelligente hjem og smart home-produkter

Reducer risikoen for indbrud med smart home-produkter

Indbrudstyvene er ikke dummere, end at de holder øje med, i hvilke hjem der er lys tændt og anden aktivitet.

Heldigvis kan du med forskellige teknologiske produkter nemt og billigt få dit hjem til at se livligt ud. Hvis der er noget, som indbrudstyve ikke bryder sig om, er det at blive konfronteret af folk i deres eget hjem.

Med gadgets som smart-belysning, smart-overvågning og bevægelsessensorer til vinduer og døre kan du minimere risikoen for at få besøg af indbrudstyve, mens du er på ferie.

Skab liv i hjemmet med smart-belysning

Hvis dit hjem er mørkt flere dage eller måske flere uger aften efter aften, kan indbrudstyvene hurtigt regne ud, at der ingen er hjemme, og derfor er din bolig i større risiko for at blive ramt af indbrud.

Med smart-belysning – enten i form af smart-lamper eller smart-pærer – kan du nemt og billigt få lys i dit hjem, selv om du ikke er hjemme.

Lyset kan automatiseres, så det tænder og slukker i bestemte tidsrum, hvilket kan give et indtryk af, at der er nogen hjemme.

Det kan også være en god idé med et par udendørs lamper, som automatisk tænder, når der er bevægelse ude foran hjemmet.

Se også: De bedste priser og tilbud på smart-belysning

Fang indbrudstyvene på kamera med overvågningskamera

Smarte overvågningskameraer, som er monteret indvendigt og/eller udvendigt i dit hjem, er også med til at skræmme indbrudstyvene væk.

Overvågningskameraet skal være af en type, som er internetforbundet og gemmer videooptagelserne i skyen i realtid for at sikre sig mod, at optagelserne går tabt.

Mange af de intelligente overvågningskameraer kan også reagere kun på personer og ikke dyr i videoen, så du undgår falske alarmer.

Se også: De bedste priser og tilbud på smart-overvågning

Skræm indbrudstyvene væk med bevægelsessensorer

Du kan også gardere dig mod indbrudstyvene ved at installere bevægelsessensorer i dit hjem.

Man kan købe bevægelsessensorer til både døre og vinduer, så en alarm går, hvis sensoren registrerer bevægelse. Samtidig bliver du også underrettet på din telefon, så snart bevægelsessensorerne registrerer bevægelse.

Se også: De bedste priser og tilbud på smarte bevægelsessensorer

Del ikke dine rejseplaner på sociale medier

Indbrudstyvene holder også øje på de sociale medier, om folk annoncerer på for eksempel Facebook eller Instagram, at de rejser til udlandet.

Det er en meget dum idé, for det er en direkte invitation til, at indbrudstyvene kan bryde uforstyrret ind i dit hjem. Hold derfor igen med at dele dine rejseplaner på de sociale medier og vent, til du er kommet hjem.