Sådan kan mobile teknologier give bedre sikkerhed og mindre trængsel i byerne

Køretøjer er ansvarlige for 1,24 millioner dødsfald hvert år, men bedre styring med adgang til realtidsdata fra køretøjer gør det lettere at styre trafikken og redde liv. Vi forklarer om de smarte muligheder.

Sådan kan mobile teknologier give bedre sikkerhed og mindre trængsel i byerne

Hvert år dør der 1,24 millioner mennesker på grund af biler og andre køretøjer og især sammenstød og trafikpropper hører til blandt de største udfordringer for trafikmyndigheder i dag.

Men der er også andre negative sager, der kan nævnes ved trafikpropper. Ifølge World Health Organisation er trafikpropper også skyld i et tab på et tre cifret milliardbeløb – i dollars og kun i USA vel og mærke – når det gælder spildt brændstof, nedsat produktivitet og højere omkostninger for virksomheder.

Der er derfor ekstremt mange liv at spare og penge at tjene for samfundet, hvis myndighederne får bedre styring over trafikken. Det er noget, der kan se ved at udnytte mobile teknikker bedre.

Spar penge: Find nyt og billigt mobilabonnement.

 

Vi indgår i et økosystem til gavn for os selv og andre

Et selskab, der arbejder intenst med det, er Ericsson. De har netop præsenteret Connected Traffic Cloud – en cloud-baseret platform, der muliggør deling af trafik- og vejforhold i realtid mellem opkoblede køretøjer og trafikmyndigheder.

Med Connected Traffic Cloud kan trafikmyndighederne kommunikere direkte i realtid med bilisterne og indsamle data og styre trafikken ude på vejene. Målet er at reducere trængsel på vejene og ikke mindst højne trafiksikkerheden.

Det kan meget vel blive en løsning, hvor Internet of Things (som det kaldes, når produkter af den ene eller anden art kobles sammen via mobile løsninger), hvor vi forbrugere indgår i et økosystem til gavn for os selv og andre.

trafik

Slut med at holde for rødt

Udover at samle trafikdata ind direkte fra bilen, vil også producenter af reservedele, GPS-enheder og navigations-apps til smartphones var oplagte datakilder.

I praksis vil trafikmyndighederne bruge informationerne til at styre trafikken ved hjælp af eksempelvis trafiklys, så man ikke behøver holde for rødt, hvis der ellers ingen trafik er. De vil også kunne bruge dataene til at give trafikmeldinger, når vejarbejde og lukning af spor kan være med til at skabe potentielt farlige forhold på vejene.

 

Vind fede præmier til værdi af 9.000 kroner!

Nu har du muligheden for at vinde Sony Xperia Z3 Compact, Sony Xperia Z3 Tablet Compact og Playstation 4! Vi trækker én samlet vinder til alle tre præmier! Se premieren på Onetake Mobil og se hvordan du let deltager.