Sådan kan du let ringe gratis til og fra udlandet

Opkald til og fra udlandet kan hurtigt føre til dyre mobilregninger. Læs her hvordan du kan ringe helt gratis til og fra udlandet på en simpel måde.

Sådan kan du let ringe gratis til og fra udlandet

Ringer du tit til eller fra udlandet ved du også, at det kan blive en bekostelig affære. Men der findes en smartere måde at klare denne slags opkald på, hvor du kan spare mange penge. Gør man som beskrevet herunder, kan man nemlig ringe helt gratis til og fra udlandet.

Hos mange teleselskaber betaler man en høj minuttakst, hvis man ringer til udlandet. Det kan være priser helt op til 16 kroner per minut. Godt nok er der i dag EU-roaming med i de fleste mobilabonnement, men det er begrænset og dækker langt fra hele verden. Der findes en smartere og billigere måde, at ringe gratis hele verdens rundt. Læs herunder hvordan du kan spare mange penge på opkald og beskeder til og fra udlandet.

Se også: Sammenlign tilbudpriser på mobilabonnementer

Ring billigst til udlandet

Er du indehaver af en smartphone eller en computer (det er du med stor sandsynlighed), kan du nemlig ringe helt gratis til udlandet og hjem fra udlandet – uanset hvilket land du befinder dig i. Ved at hente en af de mange apps til tale- og videoopkald samt direkte beskeder benyttes ikke mobilabonnementets roaming eller taletid, men derimod internetforbindelsen til opkald.Når opkaldet sker via internettet kan det altså ske ganske gratis.

Er man hjemme i Danmark og ringer til udlandet gennem en af disse tjenester skal du blot have mobildata i dit mobilabonnement eller være på Wi-Fi, hvorefter du kan ringe gratis til udlandet.

Er du i udlandet er det en anelse mere kompliceret. Her skal du sikre sig, at du enten har dataroaming i det pågældende land inkluderet i dit mobilabonnement eller at du kan koble dig på et Wi-Fi – som er gratis mange steder, fx på et hotel eller en café. På den måde kan du ringe eller sende billeder, video og beskeder helt gratis hjem, lige meget hvor i verden du er.

Ved hjælp af disse apps kan man foretage både tale- og videoopkald uden begrænsninger. Her kan der samtidig deltage flere i opkaldet samtidigt.

Gratis apps til tale- og videoopkald

Der findes flere apps, der giver mulighed for at ringe gratis til venner og familie, både med og uden video. De mest populære og simple af slagsen er Facebook Messenger, Skype, Apple FaceTime (kræver iPhone, iPad eller MacBook), Google Meet og WhatsApp. Disse apps kan hentes gratis i Play Butik på Android-telefoner og i App Store på iPhones.

Se også: Tips til udlandsopkald

Et mobilabonnement med billig udlandsopkald?

Er ovenstående løsning ikke lige dig, findes der også mobilabonnementer med inkluderet taletid til og i udlandet.

De billigste abonnementer med mest roaming finder du hos DukaTale, hvor det er gratis at ringe fra Danmark og til et dansk nummer eller et EU-nummer, der befinder sig i EU, Norge, Færøerne og Island.

Ringer man til et andet udenlandsk nummer, skal man fortsat betale normale udlandstakster. DukaTale har mobilabonnementer fra 59 kroner per måned.

Se aktuelle tilbud hos DukaTale