Sådan finder du det bedste og billigste 5G-bredbånd

5G er lynhurtigt og billigere end fiber. Få hjælp til, hvordan du finder det bedste og billigste 5G-internet, der passer til dit behov.

Sådan finder du det bedste og billigste 5G-bredbånd

5G-bredbånd er i dag et reelt alternativ til fibernet, men hvordan finder man det bedste og ikke mindst billigste 5G-internet til hjemmet?

Vi guider dig her til, hvad du skal kigge efter, hvis du overvejer at skifte til 5G-bredbånd derhjemme.

5G-bredbånd er hurtigt – meget hurtigt

Èn ting kan man bare ikke komme udenom i jagten efter det bedste 5G-bredbånd: Høj hastighed. Heldigvis skuffer 5G-internet ikke på det punkt. 5G-internet er så hurtigt, at det er et reelt alternativ til fibernet, som er kendetegnet ved høje og stabile hastigheder.

Faktisk er de danske teleselskabers 5G-netværk mange steder i landet også hurtigere end de 1.000 Mbit/s, som mange danskere kan opnå via fibernet.

Hvor hurtigt er 5G-internet så? Hastigheden varierer fra adresse til adresse. Du bør derfor besøge de forskellige teleselskabers hjemmesider, hvor du kan indtaste din adresse og se, hvor høj en hastighed de leverer hos dig.

Find billig 5G bredbånd

5G-internet er hurtigt nok til langt de fleste

Hvor høj en hastighed er så god nok? Det er individuelt. Så længe du kan få mindst 100 Mbit/s, kan du uden problemer streame tv-serier og film på tv-skærmen, samtidig med andre i hjemmet browser nettet tyndt eller scroller gennem de sociale medier.

Kan du få 200, 500, 1.000 eller sågar 1.500 Mbit/s? Ja, så er det bare endnu bedre. De fleste danskere vil dog ikke kunne mærke den store forskel, når hastighederne når det niveau, medmindre man downloader store filer såsom opdateringer til spil eller downloader serier til offline brug. Her kan de meget høje downloadhastighed spare dig for lidt ventetid ved større downloads.

En høj hastighed er også god at have, hvis man er en stor husstand. Her bør flere samtidige 4K-videostreams, download af store filer og gaming på nettet ikke være et problem.

Vælg 5G-internet med ubegrænset data

I jagten efter det bedste 5G-internet bør du også være opmærksom på, hvor meget data der er til rådighed i abonnementet.

Nogle udbydere af 5G-internet tilbyder kun 500 eller 1.000 GB data per måned. Andre har ubegrænset data, ligesom man kender fra fiber eller øvrig kablet bredbånd.

Teleselskabet 3 er en af få udbydere, der har 5G-internet uden dataloft.

Er man storforbruger af online tjenester og spil, eller er man bare en stor husstand med mange personer, vil du sætte pris på ikke at skulle bekymre dig over dataforbruget og slippe for at løbe tør for at få sænket hastigheden eller i værste fald løbe tør for data resten af måneden. Vælg derfor 5G-internet med ubegrænset data hos eksempelvis 3.

God 5G-dækning er vigtig

Dækningen er, sammen med hastigheden, alfa og omega – og de to ting hører faktisk tæt sammen.

God dækning er nemlig en forudsætning for en høj hastighed. Dog garanterer en god dækning ikke høje hastigheder. De høje hastigheder kræver nemlig også, at teleselskabet har antenner nær dig med en høj frekvens.

Den gode dækning sikrer, at du har en stabil forbindelse til netværket – og det er alt andet lige vigtigere end at nå super høje hastigheder, som man sjældent udnytter til fulde.

Derfor bør en god dækning være den absolut vigtigste faktor, når du vælger udbyder af 5G-internet. Dækningen varierer meget fra teleselskab til teleselskab på hver adresse.

Ligesom når du skal tjekke hastigheden kan du på de enkelte teleselskabers hjemmeside slå din adresse op og se, hvor god dækning teleselskaberne forventer hos dig.

Se også: 5G redbånd med bedste dækning

Stor prisforskel – hvor er 5G-bredbånd billigst?

Sidst, men ikke mindst, bør prisen også spille en rolle. Du skal selvfølgelig ikke vælge det absolut billigste 5G-internet, hvis det betyder, at du går på kompromis med hastighed og dækning.

Heldigvis kan du hos 3 få både høj hastighed, god dækning og en lav pris – og så er oprettelsen tilmed gratis. Teleselskabet 3 har i en årrække presset prisen på 5G-internet i bund og har været årsag til, at 5G-bredbånd nu er billigere end fibernet.

Hos 3 lejer du desuden 5G-routeren, så det er utrolig billigt og nemt at komme i gang. Faktisk kræver det blot, at du åbner en pakke, som du modtager med posten, sætter den trådløse 5G-router i en stikkontakt, indsætter det medfølgende SIM-kort og forbinder dine forskellige enheder via det trådløse Wi-Fi-signal – og så er du kørende med lynhurtig, stabil og billig 5G-internet til hjemmet.

Se også: Sammenlign priser på 5G internet