Sådan får du det bedste online videomøde

Den bedste kvalitet og oplevelse med videomøder? Vi guider til det bedste videomøde, med styr på internet, sikkerhed og gode råd.

Sådan får du det bedste online videomøde

Det online videomøde er kommet for at blive – om du kan lide det eller ej. For både din egen oplevelse og dem der ser med, så er det vigtigt at have udstyret i orden og være forberedt til mødet. Her kigger vi på, hvordan du kan få den bedste oplevelse og kvalitet ved et online videomøde, hvor vi gennemgår internethastighed, sikkerhed, udstyr og giver nogle gode råd.

Sammen med coronapandemien blev der virkelig sparket gang i afholdelsen af online møder. Det er en smart og effektiv måde at afholde møder med kollegaer og kunder. Lige meget hvem mødet er med, så er det vigtigt, at der er styr på nogle grundlæggende ting – både for din skyld og for dem i den anden ende af opkaldet. Først og fremmest skal din internetforbindelse være gearet til det, men du opnår også et langt bedre videomøde med det rigtige udstyr. Og alt efter hvem der holder møde, så skal der også være styr på sikkerheden, så vigtige informationer ikke slipper ud.

Se også: Hurtigt bredbånd – her får du mest for pengene

Videomøder uden hakken og dårlig kvalitet

Der er ikke noget værre end et videomøde, hvor det hele hakker, videokvaliteten er ringe og man ikke kan høre hvad folk siger. Derfor er det vigtigt, at man får styr på internetforbindelsen. Det er egentlig ikke fordi, at et videomøde kræver en vildt hurtig internetforbindelse, men derfor kan selve båndbredden stadig være afgørende. Ofte sidder man derhjemme og afholder møder, hvor der måske er andre i hjemmet, som også bruger internettet. Og jo flere enheder der er online, desto mindre båndbredde er der til dit videoopkald. Så sørg for at have en rigeligt hurtig forbindelse.

Men hvad der er mere vigtigt er dit Wi-Fi. Sørg for at have en god og stærk forbindelse til din router. Det gør du ved at komme så tæt på den som muligt. Endnu bedre, så kan du forbinde et kabel direkte mellem router og computer.

Har du både et hurtigt bredbånd og en god Wi-Fi-dækning, så er dette en god start på det bedste videomøde.

Se aktuelle billigste priser på bredbånd

Sikkerhed og udstyr ved videomøder

Nu er der styr på forbindelsen til internettet – nu skal der styr på udstyret og sikkerheden. Hvordan du placerer dig, hvordan lyset er og hvilket udstyr du bruger, gør en kæmpe forskel til det online videomøde.

For det første skal du sørge for, at du sidder i et rum med masser af lys. Men værd opmærksom på, at lyset også kan være for kraftigt, hvorfor vi anbefaler smarte lyspærer, hvor der hurtigt kan justeres på lyset. Og når det kommer til lys, så placer sig aldrig, så der er ekstremt lyst i baggrunden, fra fx et vindue, da det ødelægger eksponeringen af dig. For den bedste billedkvalitet kan du investere i et webkamera i et god kvalitet, da det indbyggede i din computer sjældent er af god kvalitet. Dernæst skal du sørge for ordentlige højtalere og mikrofon, så du bedre kan høre og blive høre. Her anbefaler vi et headset af en høj kvalitet, fx Epos Adapt 660.

Et videomøde skal være let og lige til, men det skal også være sikkert. Der skal helst ikke slippe informationer ud, som skulle blive mellem kunder eller i virksomheden. Sørg fx for, at hvert møde er beskyttet med et ordentligt password, så ondsindede ikke kan finde vej ind. Hold derudover programmet der anvendes opdateret, åbn aldrig mødeinvitationer du ikke kender til og beskyt dit privatliv ved kun at bruge kamera og mikrofon, når det er nødvendigt.

Se også: Test af headsets og udstyr

Gode råd til det bedste videomøde

Her er nogle enkle, men gode råd til, at opnå det bedste online videomøde:

  • Vær forberedt og kom 5 minutter før: Sørg for at være forberedt til mødet. Ofte kræver de forskellige platforme, at man installerer det eller et plugin, samt man skal oprette en bruger. Gør det på forhånd, så du ikke kommer for sent.
  • Sid uforstyrret: Sid et sted, hvor der er roligt. Støj og bevægelser kan forstyrre både dig og de andre på mødet.
  • Slå mikrofonen fra, når du ikke taler: Det siger sig selv, men ofte glemmer man det alligevel.
  • Sørg for kameraet fanger dig – ikke for tæt, ikke for langt væk: Brug tid på at finde den rette vinkel, afstand og eksponering. Det gør en kæmpe forskel.
  • Vær opmærksom: Det kan være svært at holde samme opmærksom foran skærmen, som man kan til et rigtigt møde. Gør dit bedste for at holde fokus og være opmærksom.

Se også: Tips til bredbånd og Wi-Fi