hurtigere bedre internet

Sådan får du bedre og hurtigere bredbånd

Selvom vi skriver 2019, så er der stadig nogle, der oplever problemer med deres bredbånd. Fejlen ligger ikke nødvendigvis hos bredbåndsudbyderen, men ofte skyldes det den måde, man har opsat sin wifi router på. Få bedre og hurtigere bredbånd.

Selvom flere og flere skifter deres bredbåndsforbindelse ud med en, der har højere hastigheder, så kan man stadig opleve, at det ikke går helt så godt som håbet, når man streamer højt opløste film eller gamer. Det er oplagt at pege fingre af ens bredbåndsudbyder og give dem skylden, men det er ikke altid rimeligt – ofte kan det være den måde, man har opsat sin wifi forbindelse på i hjemmet, der kan være problemet.

 

Mange opkoblede enheder kan give problemer for dit internet

 

Samtidig kan det også være et problem, hvis der er for mange enheder på samme wifi-router. En familie på fire kan let have 6-8 enheder koblet til samme router og hvis 2-3 stykker af dem streamer højt opløst video, tv eller spil, så lægger man pres på routeren.

Det er dog muligt med ret simple tricks at forbedre hastigheden i sit netværk i hjemmet – eller i hvert fald forsøge at gøre det uden at det kræver meget tid og uden at det nødvendigvis vil koste noget eller i hvert fald kan gøres billigt. Herunder guider vi til, hvordan du kan forbedre internethastigheden i hjemmet.

Se også: Find billigt bredbånd

 

Få du hurtigere bredbånd og Wifi

1. Tjek selve routeren. Er den mere end fem år gammel, er der stor risiko for, at routeren ikke er optimeret til nutidens netværkskrav. Oplever man problemer, bør man prøve at udskifte routeren fra internetudbyderen, fordi den ofte er blandt de dårligste på markedet. Tit kan kvalitetsrouter være nok til at få signalet og kvaliteten til at stige.

2. Tjek, hvor routeren er placeret. Står routeren i den ene ende af huset,er det ikke sikkert, at den kan nå ordentligt ud til alle rum – derfor skal man forsøge at placere den et sted midt i huset. Man må heller ikke placere routeren under for eksempel sofaen, da det kan påvirke signalet negativt.

3. Hvis I bor i et stort hus eller det bare ikke hjælper at flytte routeren, er en billig metode at sætte en signalforstærker til stikkontakten i de rum, hvor signalet er lavt.

4. Måske du ganske enkelt ikke har den rette hastighed til at dække familiens behov til streaming og opkobling i det hele taget til nettet. Har I 50 Mbit/s forbindelse, kan det være værd at forsøge sig med 100 eller måske endda 300 Mbit/s hastigheder. Det kræver altså bredbånd med høje hastigheder, hvis man skal have en god oplevelse til streaming af video i høj kvalitet og til gaming.

Se også: Sammenlign priser på hurtig bredbånd

 

Skriv et svar