Sådan begrænser du barnets skærmtid på en iPhone og iPad

Du kan let begrænse barnets skærmtid på en iPhone eller iPad med den indbyggede børnesikring. Se en hurtig guide til opsætning af skærmtid.

Sådan begrænser du barnets skærmtid på en iPhone og iPad

Vil du gerne sikre dig, at dit barn, eller børn, ikke har ubegrænset adgang til deres iPhone eller iPad? Så kan man let begrænse skærmtiden. Vi guider dig her til en simpel opsætning.

Se også: Find bedste mobilabonnement til børn og teenagers

Opsætning af skærmtid til børn på iPhone og iPad

Det er ganske let på en iPhone eller iPad at sørge for, at barnet har begrænset skærmtid. Herunder kan du se, hvordan du ganske hurtigt og let kan slå det til.

På alle iPhones og iPads er der indbygget børnesikring, som man med få klik kan aktivere. Her er ikke behov for at installere en dedikeret app fra tredjepart, da alle funktioner er indbygget i systemerne.

Man skal blot starte med at slå skærmtid til, hvorefter det er muligt at dykke ned i de forskellige funktioner i børnesikring.

Se også: Opsætning af skærmtid til børn på Android-mobil og tablet

Sådan opsætter du daglig skærmtid for dit barn

  • Du starter med at gå ind i indstillinger på iPhone eller iPad, og herefter går du til menupunktet “Skærmtid” og trykker på “Slå skærmtid til”.
  • Når du indstiller skærmtid på barnets enhed, skal du blot følge vejledningen. Du vil blive bedt om at indtaste en pinkode, som barnet ikke bør kende til. I opsætningen vil du blive bedt om at indtaste dit Apple-id og adgangskode. Dette kan bruges til at nulstille din kode til “Skærmtid”, hvis du glemmer den.
  • Nu skal du planlægge skærmfri tid. Her vælger du de timer, hvor barnet ikke skal kunne bruge en iPhone eller iPad.
  • Tjek at indstillingen “Bloker ved skærmfri tid.” er aktiveret. Herved skal pinkoden anvendes hver gang, hvis indstillinger skal ændres i “Skærmtid”.
  • Her kan man vælge at tillade funktioner og forskellige apps, som telefonopkald, musikstreaming og andet. Man kan vælge at tillade nogle apps altid eller opsætte tidsbegrænsninger for hver enkelt.

Fremover vil du kunne administrere skærmtid, begrænse funktionalitet og se statistik over skærmforbruget, enten på barnets enhed eller på din egen iPhone eller iPad. Man kan ikke ændre i disse indstillinger uden at indtaste pinkoden, man oprettede i starten af opsætningen.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Ændre dagens skærmtid for barnet

Det er også muligt, at ændre på den enkelte dags skærmtid, hvis der opstår behov for det. Det gør man sådan her:

  • Med skærmtid aktiveret og funktionen “Bloker ved skærmfri tid” slået til, kommer valgmuligheder op på skærmen på barnets enhed, når skærmtiden er brugt op eller det er uden for tidsplanen, hvor telefonen kan bruges.
  • Her kan barnet vælge “bed om mere tid”, hvorefter en forældre får en notifikation om det på deres enhed.
  • En forældre kan også indtaste pinkoden på barnets enhed og vælge at tillade brug i 15 minutter, 1 time eller hele dagen.
  • Efter midnat nulstilles de ændrede grænser til de normale.