Reducer dit dataforbrug og spar penge på mobilabonnementet

Ved at skære ned på dit forbrug af mobildata kan du nøjes med et af lavprisselskabernes billigste mobilabonnementer. Få gode tips til at spare på data.

Reducer dit dataforbrug og spar penge på mobilabonnementet

Der er penge at spare, hvis man kan skære ned på forbruget af mobildata. Her giver vi nogle tips til, hvordan du let kan reducere dit forbrug af mobildata.

Man kan sagtens gå til ekstremerne og slå diverse funktioner fra på smartphonen – men nu er det jo en smartphone og ikke en dumbphone. Derfor er udgangspunktet for denne guide, at man så vidt muligt ikke går på kompromis med mobiltelefonens funktioner, da de smarte funktioner er til stor gavn og hjælp i hverdagen.

Se også: Priser og tilbud på mobilabonnementer

4 tips til at spare på data på mobilen

Hop på Wi-Fi

Når der skal spares på dataforbruget på mobilen er dette det bedste tip: Hop på Wi-Fi. Der er i dag Wi-Fi-netværk tilgængelige mange steder, som derhjemme, på cafeer, sportshaller, skoler og så videre. Sørg for altid at hoppe på Wi-Fi når det er muligt og dit mobildata-forbrug vil falde drastisk.

Video, musik, podcast og radio

Sociale medier, apps og webbrowsing bruger ikke ret meget data. Du skal derimod være forsigtig med at streame musik, serier, tv og film og downloade store spil. Netflix, Youtube, Spotify, Podcasts, radio og streaming af indhold som dette bruger allermest data.

Se også: Tips til billigere mobiltelefoni

Download på forhånd

Vil du gerne se en film eller høre musik, når du er på farten eller ikke har adgang til Wi-Fi? Så er det en god idé, at downloade indholdet på forhånd – mens du stadig er på Wi-Fi. De fleste streamingtjenester tilbyder mulighed for at downloade musik og video.

Hold øje med dit forbrug

Det er ganske let at holde øje med forbruget af mobildata på mobilen. Både på Android-telefoner og i iPhones kan man i indstillingerne tilgå en menu, hvor man kan se dataforbruget per måned samt sætte en grænse for forbruget. Du kan også altid tjekke dit aktuelle forbrug på dit mobilselskabs selvbetjening.

Hvor mange penge kan du spare?

Hvor mange penge er der at spare, hvis du skærer ned på dataforbruget? Det er meget individuelt og derfor svært at svare på. Heruner er dog et eksempel.

Går du fra et mobilabonnement med med fri tale og 50 GB, som typisk koster 109 kr. per måned, til et med fri tale og 10 GB, kan du let spare 70 kr. per måned eller 840 kr. på et år.

Se også: De billigste mobilabonnementer i Danmark