Reducer dit dataforbrug og spar penge på mobilabonnementet

Ved at skære ned på dit forbrug af mobildata kan du nøjes med et billigere mobilabonnement. Få gode tips til at bruge mindre data.

Reducer dit dataforbrug og spar penge på mobilabonnementet

Der er penge at spare, hvis man kan skære ned på forbruget af mobildata. Her giver vi nogle tips til, hvordan du let kan reducere til mobildataforbrug.

Man kan sagtens gå til ekstremerne og slå diverse funktioner fra på smartphonen – men nu er det jo en smartphone og ikke en dumbphone. Derfor er udgangspunktet for denne guide, at man så vidt muligt ikke går på kompromis med mobiltelefonen funktioner, da de smarte funktioner er til stor hjælp i hverdagen.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Tips til at spare på data på mobilen

Wi-Fi, Wi-Fi og Wi-Fi

Når der skal spares på dataforbruget på mobilen er dette det bedste tip: Hop på Wi-Fi. Der er i dag Wi-Fi tilgængeligt mange steder, som derhjemme, på cafeer, sportshaller skoler og så videre. Sørg for at hoppe på Wi-Fi og dit mobildata-forbrug vil falde drastisk.

Video, musik, podcast og radio

Apps og webbrowsing bruger normalt ikke ret meget meget data (undgå dog at hente store spil på mobildata). I stedet skal du være forsigtig med at streame Netflix, Youtube, Spotify, Podcasts og radio. Det er nemlig streaming af denne slags indhold, der bruger allermest data.

Download på forhånd

Vil du gerne se en film eller høre musik, når du er på farten eller ikke har adgang til Wi-Fi? Så er det en god idé, at downloade indholdet på forhånd, mens du er på Wi-Fi. De fleste streamingtjenester tilbyder denne mulighed.

Hold øje med dit forbrug

Det er ganske let at holde øje med forbruget af mobildata på mobilen. Både Android-telefoner og iPhones har i deres indstillinger en menu, hvor man kan se dataforbruget samt sætte en grænse for forbrug samt mulighed for at få en advarsel, når man nærmer sig datagrænsen.

Hvor meget kan man spare?

Hvor mange penge er der at spare, hvis du skærer ned på dataforbruget? Det er meget individuelt og derfor svært at svare på. Men går man fra et mobilabonnement med 50 GB til et med 10 GB, kan man spare omkring 500 kroner på et par. Dette er beregnet ud fra lavprisselskabet Oister og deres priser på et mobilabonnementer med 50 GB data til 99 kroner og et 10 GB til 59 kroner per måned. Se de aktuelle mobilabonnementer her.

Se også: Tips til billigere mobiltelefoni