mobilabonnement med meget data til bedste pris

Læs inden ferien: Sådan reducerer du dataforbruget på mobilen

Der er mange gode måder til, hvordan du kan reducere dit dataforbrug på mobilen på, så du primært bruger den på noget nyttigt. Guide til hvordan du reducerer dataforbruget på din mobil.

Mange har i dag mobilabonnementer med meget data i, men du tænker måske ikke over i det daglige, hvor data du egentlig bruger. Lige lidt video der på Facebook, så streamer du lidt musik eller radio eller mailer nogle billeder og børnene kan også lige se lidt Youtube i bilen, de 15 minutter det tager at køre hjem fra Fakta.

Og en god del af dit dataforbrug ligger formentlig bare og bliver brugt af telefonen i baggrunden uden at du mærker det. Derfor kan det være godt at få lidt indblik i, hvordan man kan begrænse sit dataforbrug på mobilen mest mulig så man i hvert fald kan bruge den på noget nyttigt.

Se også: Mobilabonnement med data til brug i udlandet

Reducér dataforbruget på din mobil

Selvom du måske har et mobilabonnement med roaming inkluderet, så er mængden af inkluderet data begrænset. Du kan herunder se, hvordan du kan reducere dataforbruget på din mobil.

 

Slå automatisk videovisning fra i Facebook

Som udgangspunkt er automatisk videoafspilning slået til i Facebook, så surfer du lidt rundt i det univers, så afspilles en bid af de videoer, du ser på skærmen, automatisk. Så den funktion bør du slå fra – selvom videoer på Facebook er hårdt komprimerede, så bruger video bare meget data og det er særligt træls på ferien.

Du slår automatisk videoafspilning fra inde i Facebook-appens kontoindstillinger.

Se også: Mobilpakker med EU roaming

 

Stop automatisk synkronisering af billeder

Det er altid en god ide at tage backup af ens billeder ved automatisk at uploade dem til den sky-tjeneste, man bruger til online lagring eller til ens egen NAS-server. Faren er bare, særligt på ferien, at du kommer til at uploade en masse billeder, formentlig også billeder du aldrig kommer til at bruge. Med andre ord: Spild af god data!

Du kan slå automatisk synkronisering helt af eller du kan indstille telefonen kun til at gøre det, når du er forbundt via en wifi-forbindelse.

Se også: Billige mobilpakker til EU

 

Apps der sluger data i baggrunden

Nogle apps har det med at ligge i baggrunden og malke løs af din datapakke. Uden at du bemærker det. Heldigvis tilbyder flere telefoner i dag en eller anden form for databesparelse – både iPhone og Android.

Ved at bruge sådan en form for databesparende tjeneste, forhindrer telefonen apps i at bruge data i baggrunden, så appene kun bruger data, når du åbner appen på din telefon. Funktionen kan også forhindre telefonen i at modtage mails og beskeder fra sociale medier og billeder vises kun, hvis man trykker på dem.

Særligt lokations-baserede apps kan være en fordel at forhindre i at synkronisere data i baggrunden på din mobil. Er det muligt, så slå placeringsoplysninger/GPS’en fra.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer