Hvilken pladespiller skal jeg vælge? Se priser her

LP'en og pladespilleren/grammofonen har fået comeback. Men hvilken pladespiller bør du vælge? Se priser på fem af de bedste grammofoner.

Hvilken pladespiller skal jeg vælge? Se priser her

En pladespiller, fonograf eller grammofon (kært barn har mange navne) er ikke just en ny opfindelse. Faktisk blev verdens første grammofon opfundet helt tilbage i 1887.

I takt med CD’ens udbredelse i 1982 faldt interessen for pladespilleren mærkbart, og salget af LP’er, som bruges til pladespillere, faldt tilsvarende.

I 2010’erne begyndte interessen for pladespillere at stige igen. Pladespillerens comeback er en kombination af den analoge lyd, som ifølge mange er at foretrække frem for den digitale, samt nostalgi fra de mange personer, som husker pladespilleren fra dens storhedstid.

I dag har det aldrig været nemmere at få god lyd fra LP’er med en moderne pladespiller. De kan nemt tilsluttes computere, trådløse højtalere og forstærkere/anlæg via phono (dertil 3,5 mm jack via adapterkabel), USB eller Bluetooth.

Modsat hvad man skulle tro, er en moderne pladespiller utrolig nem og simpel at betjene, og så er de også relativt billige.

Se også: Priser på de mest populære pladespillere

Priser på de bedste pladespillere med Bluetooth, USB, phono og RIAA

Hvilken pladespiller skal du vælge, hvis du skal have en god pladespiller til prisen? Vi har fundet fem af de bedste og mest populære pladespillere til prisen:

Sony PS-LX310BT

Sony PS-LX310BT er en fuldautomatisk, remdrevet pladespiller fra september 2022. Den understøtter udsendelse af lyd via Bluetooth, phono og lineout og hastighederne 33,3 og 45 rpm. Der medfølger et RCA-kabel.

Den laveste pris på Sony PS-LX310BT har gennem tiden ligget på mellem 1.095 og 1.690 kroner.

Se aktuelle priser og tilbud på Sony PS-LX310BT

Pro-Ject Debut Carbon EVO

Pro-Ject Debut Carbon EVO fra september 2020 er en manuel, remdrevet pladespiller, der understøtter hastighederne 33,3 45 og 78 rpm. Tonearmslængden er 218,5 millimeter. Den understøtter kun output via phono, og der medfølger et phono RCA-kabel til tilslutning til en forstærker.

Den laveste pris på Pro-Ject Debut Carbon EVO har gennem tiden ligget på mellem 2.248 og 3.988 kroner.

Se aktuelle priser og tilbud på Pro-Ject Debut Carbon EVO

Audio-Technica AT-LP60XBT

Audio-Technica AT-LP60XBT er en fuldautomatisk, remdrevet pladespiller fra januar 2019. Den understøtter udsendelse af lyd via Bluetooth og phono (adapterkabel til 3,5 mm jack medfølger) og hastighederne 33,3 og 45 rpm. Den har også indbygget RIAA-forstærker, så du kan tilslutte pladespilleren direkte til et anlæg eller aktive højtalere.

Den laveste pris på Audio-Technica AT-LP60XBT har gennem tiden ligget på mellem 999 og 1.686 kroner.

Se aktuelle priser og tilbud på Audio-Technica AT-LP60XBT

Audio-Technica AT-LP60XUSB

Audio-Technica AT-LP60XUSB er en fuldautomatisk, remdrevet pladespiller fra juli 2019, som er næsten identisk med Audio-Technica AT-LP60XBT. Den eneste forskel er, at den outputter lyden via USB i stedet for Bluetooth.

Pladespilleren er kompatibel med computere med Windows 7 eller nyere eller Mac OS X eller nyere.

Den laveste pris på Audio-Technica AT-LP60XBT har gennem tiden ligget på mellem 899 og 1.599 kroner.

Se aktuelle priser og tilbud på Audio-Technica AT-LP60XUSB

Argon TT

Argon TT er en manuel, remdrevet pladespiller fra juli 2019, der understøtter hastighederne 33,3 og 45 rpm. Den har indbygget RIAA-forstærker, og den understøtter output via phono og lineout. RCA-kabel medfølger.

Den laveste pris på Argon TT har gennem tiden været mellem 999 og 1.699 kroner.

Se aktuelle priser og tilbud på Argon TT