Efter Nuuday og Premier League: Bliver det dyrere at være YouSee-kunde?

Hvis du er bekymret for, at YouSees Premier League-rettigheder betyder ekstra store prisstigninger, lad være med det - eksperter mener ikke, det bliver tilfældet.

Efter Nuuday og Premier League: Bliver det dyrere at være YouSee-kunde?

YouSee har sikret sig rettighederne til halvdelen af kampene i Premier League og selvom rettighederne på Premier League faktisk har været faldende, så er det stadig et dyrt område at bevæge sig ind på. Bekymrede læsere af telepristjek.dk spørger, om det betyder højere priser på ikke bare YouSees tv-pakker, men også selskabets andre tjenester, bredbånd og mobiltelefoni.

I følge Financial Times er priserne på rettighederne til Premier League faldende. For eksempel skulle Sky i 2018 have betalt 9,3 millioner pund per kamp, de sendte sidste år, hvilket svarer til et fald på 16 procent i forhold til året før. Det er dog stadigvæk så enorme summer, at Sydbanks analytiker Morten Imsgaard slår fast, at det er en enorm investering for YouSee, når de nu kan gå ud og sige, at de har sikret sig rettighederne til at vise halvdelen af Premier League-kampene i sæsonen 2019/2020.

Den nye tv-aftale blev afsløret i går, da TDC oplyste, at det ene af de to selskaber, der fremover skal udgøre TDC, kommer til at hedde NuuDay.

 

Premier League er stor men nødvendig investering for YouSee

Morten Imsgaard kan ikke udtale sig om den pris, YouSee har måttet betale for Premier League-rettighederne, men slår fast, at det er en meget stor investering for YouSee – men det er også en nødvendig investering. YouSee er nødt til at have noget mere unikt indhold, som tv-kunderne er villige til at betale for for at sætte en stopper for kundeflugten fra de traditionelle tv-pakker.

Spørgsmålet er så, hvordan den slags investeringer skal finansieres. En oplagt tanke er, at det er kunderne, der kommer til at betale ekstra, næste gang de får en regning fra YouSee. Hverken Morten Imsgaard eller Nicolas Fredriksen fra Telepristjek.dk tror dog, at kunderne bliver mødt af en særlig prisstigning på grund af dette.

Se også: Sammenlign priser på YouSees tv-pakker

 

Priser på tv-pakker stiger ikke ekstraordinært trods Premier League-rettigheder

Morten Imsgaard forventer, at det bliver dyrere og dyrere at være tv-kunde, men han tror ikke, at der kommer en ekstra regning, fordi Premier League-fodbold fremover bliver en del af tv-indholdet.  “Men jeg bliver meget overrasket, hvis priserne ikke bare bliver ved med at stige som hidtil. Prisen kører op hvert år, slår Imsgaard fast.

Nicolas Fredriksen vurderer også, at YouSee ikke kan tillade sig at hæve priserne, da de trods alt kun har rettighederne til halvdelen af kampene, mens Viasat stadig beholder retten til at vise samtlige kampe. “Spørgsmålet er, hvordan Yousee pakketerer Xee og om der er betalingsvillige kunder til halvdelen af kampene. Yousee vil nok hente pengene hjem ved generelle prisstigninger”, vurderer Nicolas Fredriksen ligeledes.

Se også: Mobilabonnementer med underholdning

 

Mobilabonnement og bredbånd bliver heller ikke dyrere p.g.a. Premier League

Et spørgsmål, vi har fået af flere læsere på telepristjek.dk er, om de skal frygte, at investeringen i Premier League-fodbold kan blive tørret af på andre ydelser, for eksempel mobilabonnementer og bredbånd. Det tror Nicolas Fredriksen og Morten Imsgaard dog ikke bliver tilfældet.

“Der kommer uanset hvad prisstigninger på mobilabonnement og bredbånd. Med rettighederne til Premier League får de mulighed til at tilbyde unikke tjenester og bage disse ind i traditionelle abonnementsforhold. Rettigheder til unikke tjenester og indhold er vejen frem på telemarkedet”, forklarer Nicolas Fredriksen.

Morten Imsgaard supplerer:”Jeg forventer ikke, at YouSee vil hæve priserne på andre af deres produkter. TV-markedet er lidt specielt, da konkurrencen ikke er så stor og kunderne er mere villige til at betale for at få adgang til det, de vil se. Derimod er konkurrencen på bredbånd og mobiltelefoner skærpet og det eneste, man reelt kan skille sig ud på er prisen. Man bliver hurtigt straffet, hvis man justerer på priser på mobiltelefoni og bredbånd.

Imsgaard tror nærmere, at de nye ejere har sagt, at TDC skal investere mere for at stå stærkere på markedet. “Når det er sagt, så skal dyre sportsrettigheder betales og det er kunderne, der skal det, så derfor forventer jeg, at priserne på YouSees tv-pakker stiger som de plejer”.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer