oplysninger om apps

Oplysninger om apps – tilladelser, batteriforbrug, brug af hukommelse

Jeg er med på, at jeg (også) er erhvervsmæssigt hjerneskadet og mit mobilforbrug er måske noget anderledes end flertallet. Men formentlig kun i den forstand, at jeg hurtigere får min mobil fyldt op med alle mulige og umulige apps, da det er en naturlig del af min arbejdsgang at teste en masse apps og spil af.

Jeg kender i hvert fald mange, der gennem årene har samlet rigtig mange apps, som aldrig bliver brugt, sammen på deres mobil, hvor de bare får lov at blive liggende og og optage plads på mobilen.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Apps fylder og gør mobilen træg

Men de fylder ikke bare. Hvis de får lov at ligge og slumre, så suger de også data og batteri og stort set alle apps har fået din tilladelse til at snage i dine kontakter, beskeder, billeder eller andet, som man måske ikke synes er rart, der er åbnet op for.

Hvis du synes, at din mobil er blevet langsom og træg, så kan det sagtens være, at en gang oprydning kan være vejen frem.

Se også: Mobiltelefoner med hurtig brugerflade

Sådan tjekker du oplysninger om apps på Android

I Android går du ind i Indstillinger > Apps. Her finder du så en oversigt over alle dine apps og trykker du på den enkelte app, kan du se oplysninger som, hvor stor appen er, hvor meget dataforbrug den har brugt den seneste tid, hvilke tilladelser den har til din mobil og hvor meget batteri den har brugt siden sidste fulde opladning.

Ønsker du at slette appen fra din mobil, trykker du på Afinstaller, ellers kan du også nøjes med at tvinge den til at standse. Så optager den stadig plads på mobilen, men bruger ikke data eller batteri.

Se også: Bedste pris for Android mobiler

Oplysninger om apps på iPhone

Du kan ikke få samme overblik over apps på iPhone, men går du ind i Indstillinger > Batteri kan du se, hvor meget batteri de enkelte apps har brugt de seneste 24 timer. Finder du her apps, du ikke bruger, kan du slette den ved at gå ud på startskærmen og holde en finger ned på appen, indtil den begynder at vibrere og får et lille X øverst på app-ikonet. Tryk på X’et og vælg Slet.

Se også: Bedste pris for iPhones 

Skriv et svar