Onetake Mobil #4 | HTC M9, netværk & mobilantenner

Onetake Mobil #4 sætter fokus på: Et sporty pandebånd med musik, en App som skaffer oversigt over digitale billeder og film, og et underholdende mobilspil. Onetake Mobil #4 har også særlig fokus på den nye HTC M9, teleselskabernes netværk og mobiltelefonernes antenner – Se hvad du kan gøre for at få bedre mobildækning!

 

HTC M9 – En veldesignet mobil med indre kvaliteter

Vi har den nyeste mobil fra HTC i studiet. Se med når vi præsenterer og anmelder HTC M9, som endnu ikke har ramt det danske marked. Mobilen følger flot op på den prisvindende HTC M8, som i mange mobilkredse blev udråbt til den bedst designede mobil nogensinde. HTC M9 er sådan set lige vellykket, men dens indre kvaliteter er på flere punkter bedre end forgængerens.

Se også: Sammenlign priser på HTC telefoner

 

Teleselskabernes netværk og mobilantenner

En undersøgelse YouGov gennemførte for Kommunernes Landsforening afslørede nylig, at 67 procent af landets kommuner har områder med dårlig eller ingen mobildækning. Det står i skærende kontrast til teleselskabernes dækningskort, som indikerer at op mod 98,99 procent af Danmark har mobildækning.

Vi forsøger at forklare hvilke forhold som rent faktisk bestemmer mobildækningen du oplever og hvad du selv kan gøre for at forbedre dækningen. Telefonernes mobilantenner bærer en stor del af skylden. Se hvilke telefoner som har gode og dårlige antenner – Telefonernes SAR-værdier kan indikere god/dårlig mobilantenne.

Guide: Mobiltelefoner med lave SAR-værdier

 

Vind en: Sony Xperia Z3 Compact, Sony Tablet Z3 og Playstation 4

Stil et relevant spørgsmål i forumet nedenfor og deltag automatisk i lodtrækningen om en; Sony Xperia Z3 Compact mobil, en Sony Tablet Z3 og en Playstation 4. Vinderen trækkes tilfældigt blandt alle som stillet et spørgsmål, vinderen trækkes d. 28-03-2015 og vinderen får direkte besked. I hvert program vil vi også forsøge, at besvare så mange spørgsmål som muligt.

 

 

Links til andre Onetake Mobil episoder:

Onetake Mobil#1 : Om iPhone, TDC & De billigste mobilselskaber.
Onetake Mobil#2 : Om Samsung, Telenor & Familietelefoni.
Onetake Mobil#3 : Om Sony mobiler & Mobilselskabet 3

 • Lasse

  Med de massive indtog med smart tv og deres div systemer, hvilke apps tænker i, der er best til at caste indholdet fra ens mobil til disse tv’er (hurtighed, tilgængelighed til fx nye brugere etc). Obs gerne fra Android, iOS og MicrosoftPhone.

 • Dan

  Gennemsigtig metal belægning på moderne vinduer kan til tider gøre at lejligheder i betonbyggeri er rene skærmkasser = ingen mobildækning. Hvilke kommercielle løsninger findes der og hvor gode er de?
  1) Mursten kastet mod rude?
  2) Onetakes bedste bud – evt. en repeater?
  3) ….

  • Lennart Christiansen

   En ting, som har været populært i USA, men som (efter min viden) aldrig har været tilbudt i Danmark, er personlige sendemaster. Altså en boks, du sætter til dit internet og så laver den bedre dækning it dit hus/lejlighed. Det kunne være et bud på at løse det problem.

   • Nicolas Fredriksen

    Det er såkaldte signalforstærkere, som er “forbudt” i DK. Sætter man en op, kommer TDC efter dig med erstatningskrav på 10000 kroner. TDC hævder signalforstærkere forstyrrer sendemasternes signal og dermed skader TDCs tjeneste. I Sverige er signalforstærkere lovlige.

    • Lennart Christiansen

     Gode gamle TDC. Altid på fronten med at skabe de bedste muligheder for nye teknologier, der kan forbedre vores hverdag og hænger aldrig i bremsen og forsøger at koge mest muligt suppe på en forældet teknologi.

     Tak TDC.

 • Johnny Pedersen

  Kunne godt tænke mig at i tager windows phone mere med i jeres test, og så test af de udenlandske musik og film tjenester.

 • Mathias Nielsen

  Vurderingerne på nye mobiler er typisk baseret på udseende og features (kamera, skærm, batterilevetid osv). Jeg kan godt savne mere uddybende bedømmelser omkring de forskellige modellers brugerflader. Da mange af de store Android-producenter på det sidste har forsøgt at tilpasse sig det nye, “flade” Lollipop-design, synes jeg at en sammenligning af producenternes Android-skins kunne være superfedt! HTC, Samsung, Sony, LG, Huawei osv. har jo stadig ret forskellige tilgange til design af brugergrænseflader. Men hvem synes I kommer bedst afsted med det – og hvordan står disse skins overfor en ren, stock Android-oplevelse?

 • Tarek Meiz

  Hvad mener i om en fælles standard inden for opladere og datastik til mobiler og computere? Vil det være godt at samle alt under et, hvilket kan betyde mindsket konkurrence? Hvilket stik vil i håbe vil blive standard?

  • Lennart Christiansen

   Jeg tror ikke rigtigt at det vil betyde formindsket konkurrence, der er jo ikke rigtigt nogen telefoner der markedsføres ud fra hvilket stik den bruger. Så umiddelbart ser jeg kun fordele ved at have ét fælles stik til så mange ting som muligt.

   Og til trods for at jeg er iPhone bruger, håber jeg at det bliver USB Type C. Den kan ret mange ting og har ikke de samme problemer, som Micro USB har med primært mængden at strøm der kan leveres.

 • Stig Prüssing

  Hvad er jeres holdning til rooting/jailbreakin af telefoner? Og vil i evt. tage fordele/ulemper ved dette tiltag op som et tema i programmet?

 • Omar Kamounah

  Hvorfor er der ingen danske teleudbyder som tager Yotaphone 2 til sig?

 • Lasse Møller

  Hvad kunne I forstille jer, ville være den næste nye funktion inden for mobiltelefoner?

 • Kenneth Sørensen

  vil den nye antenne forbedre signallet overalt? også ude på bøhlandet?

 • Mudassir Khurshid Mohammad

  Har kommunerne ikke også et ansvar for at der ikke er tilstrækkelige master? I følge Dansk Erhverv sætter nogle kommuner lejeprisen meget højt når master skal sættes op i nye områder.

  • Nicolas Fredriksen

   Du har helt ret. Staten tager i første omgang milliarder af kroner i licensafgifter (retten til f.eks 3G, 4G). Derefter tager kommunerne ofte ekstremt høje leje-indtægter for at give plads til senderne, og lejen har det med at stige hvert tredje år (Typisk tre-årige lejeaftaler). Det kan blive meget dyrt. F.eks har Telenor pt over 4500 sendere spredt udover landet… De offentlige afgifter er ekstremt høje og der er kun én vej regningen går og det er til forbrugerne… Man kan virkelig tale om skjulte skatter her!