OnePlus 7 Pro: Topmodellerne skal for alvor udfordres

OnePlus kommer med tre forskellige varianter af OnePlus 7: 7, 7 Pro og 5G. Rygter om specifikationer og funktioner indikerer, hvad vi har i vente den 14. maj.

OnePlus 7 Pro: Topmodellerne skal for alvor udfordres

OnePlus 7 bliver lanceret den 14. maj og det ventes, at den kommer i tre versioner: En standardudgave, en Pro-udgave og så en 5G-udgave. Specifikationer og funktioner på OnePlus 7.

OnePlus har altid selv set sine telefoner som ligeværdige konkurrenter til de øvrige flagskibe på markedet, selvom de for den almindelige bruger måske mest er kendt for, at deres telefoner er billigere alternativer til de dyreste topmodeller. For det meste kan OnePlus matche specifikationerne for flagskibene, men ikke helt funktionerne i praksis – der er altså forskel på en mobil til 4.000 kroner og en til 7.000 kroner.

Det vil de tilsyneladende lave om på med deres kommende supermobil OnePlus 7 Pro. I hvert fald hvis vi skal tro de seneste rygter om specifikationer og pris.

 

OnePlus 7 og 7 Pro

Det forventes af de fleste, at OnePlus 7 og 7 Pro kommer til at få Qualcomms Snapdragon 855-chip sammen med enten 8 eller 10 GB RAM, men det er absolut ikke det mest interessante ved de kommende OnePlus-flagskibe.

 

Triple kamera på OnePlus 7 Pro

Især 7 Pro er der store forventninger til, blandt andet om et triple kamera som den første OnePlus-telefon. Det seneste rygte har flere detaljer om kameraet. Her hedder det sig, at hovedsensoren er på hele 48 megapixel med en standardindstilling på 12 megapixel. Sammen med hovedsensoren siger rygtet, at vi får en ultra-vidvinkel på 16 megapixel samt en telelinse på 8 megapixel og med 3x zoom.

Rygtet fortæller desuden, at vidvinklen har en blænde på f/2,2 og telelinsen på f/2,43. Det lyder jo rigtig spændende, selvom det måske ikke er et kamera, der kan konkurrere med Huaweis top-mobilkameraer. Nu er hardware jo ikke alt, når det kommer til kameraer. Det er absolut nødvendigt med god software, men her er OnePlus ofte bedre til at komme med opdateringer end andre producenter, så det behøver vi måske ikke bekymre os så meget om.

Selfie-kameraet bliver en pop-up model for at undgå notchen, noget der er usikkert, hvordan køberne vil reagere på. Der findes andre telefoner med popup-kamera, blandt andet hos Oppo og det virker faktisk til at være en fin løsning.

 

Skærm optimeret til gaming

Udover kameraet siges OnePlus 7 Pro også at få en 90 Hz-skærm, som man ellers kun finder i gaming-telefoner – de fleste telefoner har skærme med 60 Hz. Batteriet i Pro-versionen skulle komme op på 4.000 mAh og formentlig bliver Dash Charge funktionen til lynhurtig opladning også forbedret – opladningstiden skulle gerne komme pænt under 1 time.

Med andre ord lyder det til, at OnePlus vil komme med en telefon, der kan tiltale de fleste, hvad enten man vil have en gaming-telefon, et godt kamera eller bare en god allround-telefon.

 

OnePlus 7 med 5G

Det forventes også, at OnePlus kommer med en 5G version af 7’eren. Om den bliver baseret på standard-udgaven af telefonen eller Pro-udgaven, står uklart. Det bliver dog formentlig en mobill, der kun bliver tilgængelig på markeder, hvor 5G er rullet ud eller på trapperne til at blive det.

Det betyder, at den formentlig ikke kommer til Danmark, da vi skal hen i 2020, inden der trykkes på tændknappen til 5G i de danske netværk.

 

Pris på OnePlus 7

Forbedringerne på de nye OnePlus 7 modeller kan samtidig betyde, at de bliver dyrere, end vi er vant til fra OnePlus’ side. I hvert fald kan vi forvente et større prishop på Pro-versionen, mens standard-versionen nok holder sig til en prisstigning på 2.300 kroner.

Om rygterne stemmer eller ej, når vi taler specifikationer, finder vi ud af den 14. maj, hvor det forventes, at OnePlus afslører OnePlus 7-modellerne.