For og imod Sony Xperia XZ2 Premium – test og bedømmelse

Sony Xperia XZ2 Premium er en noget aparte designet mobil, men både skærm og kamera er fremragende. Test og bedømmelse af Sony Xperia XZ2 Premium.

For og imod Sony Xperia XZ2 Premium – test og bedømmelse

Test og bedømmelse af Sony Xperia XZ2 Premium: Sonys seneste mobil på det danske marked er designmæssigt langt fra trenden i dag med smalle telefoner med aflange skærme. Den er bestemt ikke til alle, men vælger du den, får du særligt en mobil med fremragende skærm og godt videokamera. Test og bedømmelse af Sony Xperia XZ2 Premium med for og imod køb af telefonen.

Sony har længe kørt egne veje, når det gælder mobildesign og først med XZ2 så vi et tidssvarende design i 18:9 format. Nu kommer Sony så med XZ2 Premium, der er en meget bred mobil med 16:9 format og en vægt på hele 236 gram.

Herunder finder du test og bedømmelse af Sony Xperia XZ2 Premium.

Se også: Priser på Sony Xperia XZ2 Premium

Sony Xperia XZ2 Premium – test og bedømmelse

Fordele ved Sony Xperia XZ2 Premium

Sony Xperia XZ2 Premium er bygget i gode og lækre materialer og er samtidig vandtæt. Skærmen er 16:9 format, hvilket er stadig er mange, der sværger til og som også egner sig godt til film og video.

Skærmen er 5,8 tommer med med 4K HDR og alle de skærmteknologier, som Sony kan diske op med. Skærmtypen er LCD og ikke det normalt mere livlige Super AMOLED, men Sony formår at lave en skærm med farver og skarphed, der faktisk overgår skærmen på Samsung Galaxy Note 9, som ellers er kåret til at have markedets bedste skærm.

Kameraet kan optage video i 4K HDR og det i et format, der bruges af tv-stationer – man får altså en mobiltelefon med professionel videooptagekvalitet med XZ2 Premium – en kvalitet, som den er ene om at kunne blære sig med. Det er også værd at bemærke, at videokameraet har ISO 12.800 som den eneste mobil på markedet – den er altså bedre til at optage video i mørke end alle andre mobiltelefoner. XZ2 Premium er også Sonys første mobil med dual kamera og det tager gode billeder.

Brugerfladen er Android 8.0 og den er bygget simpelt op og der er kun meget få af Sonys egne apps og widgets. Processoren er Snapdragon 845 og den har 6 GB RAM – der er med andre ord tale om en mobil med en rap brugerflade.

Batteriet er på 3.540 mAh, hvilket er udmærket og der er lynopladning.

Se også: Priser på de bedste Sony telefoner

 

Ulemper ved Sony Xperia XZ2 Premium 

XZ2 Premium er tung med sine 236 gram – langt tungere end stort set alle andre mobiler. Den er også meget bred med sit 16:9 format og den føles noget klodset alt i alt, selvom den altså er godt nok bygget. Det er lidt ærgerligt, at batteriet ikke er kraftigere, nu hvor telefonen er så stor.

Kameraet kan som nævnt optage i 4K HDR, men skal denne type video vises andre steder end på mobilen, kræver det videoredigeringsværktøj til at optimere optagelserne med efterfølgende. Det giver et super flot resultat, men for almindelige brugere vil de fleste ikke få så meget ud af HDR.

Se også: De bedste Sony mobiler til prisen

Sony Xperia XZ2 Premium – bedste pris

Sony Xperia XZ2 Premium har en vejledende udsalgspris på 6.999 kroner, men kan købes til cirka 6.000 kroner med abonnement i 1 måned og i hvert fald i den indledende fase kan man få et headset med i prisen til værdi af 2.500 kroner. Headsettet er et over ear headset fra Sony.

Uden abonnement starter priserne ved cirka 7.000 kroner.

Se også: Den billigste Sony mobil

 

Særlige fordele ved Sony Xperia XZ 2 Premium
+Brugervenlighed (8/10)
+Hastighed i brugerflade (9/10)
+Skærm (10/10)
+ Datahastighed (8/10)
+ Kamera (9/10)

Bedste pris – Cirka 6.000 kroner

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Sony