samsung galaxy a70 test

For og imod Samsung Galaxy A70 – test og bedømmelse

Samsung Galaxy A70 er en stor mobil med masser af skærm og kraftfuldt batteri og så har den faktisk et glimrende kamera. Test og bedømmelse af Samsung Galaxy A70.

Samsungs Galaxy A-serie fik lidt af en overhaling for et par måneder siden, da de introducerede en række nye modeller i serien – en serie der spænder fra de ultra billige mobiler til de relativt billige. Galaxy A70 er den ene topmodel i serien og der er tale om en rigtig spændende mobil til prisen.

Herunder finder du test og bedømmelse af Samsung Galaxy A70.

Se også: Priser på Samsung Galaxy A70

 

Samsung Galaxy A70 – test og bedømmelse

Fordele ved Galaxy A70

Samsung Galaxy A70 stikker først og fremmest ud på tre ting: Den store flotte skærm, det kraftige batteri og prisen.

Skærmen er 6,7 tommer stor og er dermed den største mainstream-mobil på markedet lige nu herhjemme. Skærmen er af typen Super AMOLED, så man bliver ikke spist af på skærmkvaliteten – opløsningen er fuld HD og det rækker faktisk fint på en så stor skærm.

Batteriet på 4.500 mAh gør også A70 til mobilen med det kraftigste batteri på en mainstream-mobil i Danmark lige nu. Skærmen suger selvfølgelig noget batteri, men ved almindelig daglig brug rækker det til omkring et par dages brug. Der følger en 25W oplader med i æsken, der bruger cirka 1,5 timer på at lade batteriet op fra 0-100 procent.

Kameraet er med triple kamera setup på 32 + 8 + 5 megapixel med blænde F/1.7 og det ene kamera bruges til ultravidvinkel-billeder. Det tager fine makro- og portrætbilleder med fin sløring af baggrunden, det klarer sig udmærket i mørke uden fotolys og selfie-kameraet er faktisk også udmærket.

Brugerfladen er Android 9, der køres af Snapdragon 675 og 6 eller 8 GB RAM. Det er en fin kombination, hvis man er ude efter en mobil med hurtig brugerflade – og hvem er ikke det?! Sar-værdien er på 0,35 W/kg, hvilket indikerer, at den har en rigtig god antenne – langt bedre end mange andre meget dyrere telefoner.

Af lavpraktiske ting skal fremhæves følgende:

  • Bluetooth 5.0
  • FM radio
  • Jackstik
  • Plads til hukommelseskort

Prisen er som sagt god og starter fra godt 2.600 kroner.

Se også: Priser på de bedste Samsung telefoner

 

Ulemper ved Samsung Galaxy A70

Det er en stor mobil og den er ikke for alle – de fleste kan klare sig med mindre skærme, men ser man meget video eller gamer på mobilen, så kan den være interessant. Kameraet er egentlig fremhævet som positiv ting på A70, men der er også nogle ting, der ikke fungerer super godt, for eksempel vidvinkelfunktionen, der lægger en let sløring henover billedet og superslowmotion-funktionen fungerer ikke godt.

For at holde prisen nede på en mobil som denne må der indgås nogle kompromisser, for eksempel har skærmen kun Gorilla Glass 3, hvilket er en efterhånden flere år gammel udgave af beskyttelsesglasset – derfor bør man købe et cover til telefonen for ekstra beskyttelse.

Telefonen har heller ingen IP-certificering, så man kan ikke gå ud fra, at den er vandtæt eller bare stænktæt. Fingeraftryksscanneren fungerer egentlig okay, men den er for langsom til at man gider bruge den.

Se også: De bedste Samsung mobiler til prisen

 

Samsung Galaxy A70 – bedste pris

Samsung Galaxy A70 har en vejledende udsalgspris fra 3.299 kroner for modellen med mindst hukommelse, men kan købes til godt 2.600 kroner abonnement i en måned.

Se også: Den billigste Samsung mobil

 

Særlige fordele ved Samsung Galaxy A70

+Brugervenlighed (7/10)
+Spil (8/10)
+Skærm (8/10)
+Samtalekvalitet (9/10)
+Batteri: (10/10)

Bedste pris – Cirka 2.600 kroner med abonnement

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Samsung