For og imod Nokia 9 PureView – test og bedømmelse

Nokia 9 PureView er den hidtil mest interessante mobil fra Nokia siden brandets retur til mobilmarkedet - test og bedømmelse af Nokia 9 PureView.

For og imod Nokia 9 PureView – test og bedømmelse

Nokia 9 PureView er grundlæggende en rigtig fin mobil til en god pris – det store nummer på telefonen er penta-kameraet, altså de fem kameraer på bagsiden, men der er også andre punkter, hvor den leverer rigtig godt. Test og bedømmelse af Nokia 9 PureView.

Er Nokia 9 PureView den topmodel, som mobilbrugerne har gået og sukket efter. Både og. På nogle punkter er den ikke en topmodel, mens den på andre måder kan matche de bedste. Prisen er i hvert fald god og når den endelige software kommer til telefonen, så får man en fremragende mobil. Herunder finder du test og bedømmelse af Nokia 9 PureView.

Se også: Priser på Nokia 9 PureView

 

Nokia 9 PureView – test og bedømmelse

Fordele ved 9 PureView

Nokia 9 PureView er flot skruet sammen og blander godt design med gode materialer. Den ser lidt kluntet ud sammenlignet med særligt mobiltelefoner med skærmformatet 19:9, selvom den har 18:9 format. Men den er faktisk ikke meget bredere end de fleste andre nye topmodeller og den vejer lid mindre og er lidt kortere. Fronten er i glas med Gorilla Glass 5 og den kommer ellers med ramme af aluminium.

 

Skærmen er fremragende med 6 tommer, P-OLED og 2K-opløsning. Farverne er virkelig gode, skarpheden i top og generelt reagerer den hurtigt og godt på tryk.

Fingeraftryksscanneren sidder under skærmen og den reagerer ikke altid pålideligt, som det også er tilfældet på mange andre telefoner med sådan en løsning. Det er også ansigtsgenkendelse – Googles standard til Android og den fungerer helt okay.

Brugerfladen er Android 9.0 Pie – og der er tale om en Android One mobil, der er sikret opdateringer i 2-3 år. Der er tale om en meget ren Android-brugerflade og det er nok også en væsentlig årsag til, at brugerfladen generelt er rigtig hurtig at bevæge sig rundt i.

Batteriet er på papiret ret svagt med 3.320 mAh, men i praksis er batteritiden faktisk god. Jeg har typisk omkring 15-20 procent batteri tilbage ved sengetid, hvilket er klart godkendt.

 

De fem kameraer på bagsiden er en unik løsning med to farvelinser og tre monokrom-optikker. Man kan tage nogle forrygende flotte billeder, men der er også risiko for at få middelmådige billeder.

Se også: Priser på de bedste Nokia telefoner

 

Ulemper ved Nokia 9 PureView

Kameraet kan som sagt tage rigtig gode billeder, men softwaren er lang tid om at bearbejde billederne, når de er taget. Det er ret irriterende.

SAR-værdien er høj, o,88 w/kg, så forvent problemer med forbindelsen på steder med dårlig mobildækning.

Der er ikke plads til hukommelseskort i Nokia 9 PureView og der er heller ikke indgang til headset med jackstik. Som den rene Android-mobil, telefonen er, så er der heller ingen FM-radio.

Se også: De bedste Nokia mobiler til prisen

 

Nokia 9 PureView – bedste pris

Nokia 9 PureView sælges i dag hos et par teleselskaber og prisen for telefonen er cirka 5.000 kroner.

 

Særlige fordele ved Nokia 9 PureView

+Brugervenlighed (8/10)
+Skærm (9/10)
+Datahastighed (9/10)

Bedste pris – Cirka 5.000 kroner

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Nokia