For og imod Motorola One Zoom – test og bedømmelse

Den foreløbig bedste mobiltelefon fra Motorola er One Vision, der imponerer med ekstremt flot design og fremragende kamera - test og bedømmelse af Motorola One Vision.

For og imod Motorola One Zoom – test og bedømmelse

Motorola One Zoom går lige et nyt op i prisklassen, men ikke meget og ikke så meget, at den ikke står som et af de absolut stærkeste køb under 3.000 kroner. Test og bedømmelse af Motorola One Zoom.

Til næste år kommer Motorola med det, man kan kalde premium-telefoner, altså telefoner med den ypperste hardware – men også den dyreste hardware. Det bliver spændende at se, hvordan køberne tager i mod den slags telefoner med langt dyrere hardware end i dag, hvor Motorola har bygget et virkeligt stærkt brand op omkring deres value for money-mobiler.  Den foreløbig nyeste og bedste telefon fra Motorola er One Zoom.

Herunder finder du test og bedømmelse af Motorola One Zoom.

 

Se også: Priser på Motorola One Zoom

 

Motorola One Zoom – test og bedømmelse

 

Fordele ved Motorola One Zoom

Skærmen på One Zoom er 6,4 tommer med fuld HD og den er af typen OLED med 19:9 Max Vision format. Det er en flot skærm. Og designet på telefonen er lige så flot, faktisk er det den flotteste mobil, jeg har set længe – uanset prisklasse.

En interessant detalje rent designmæssigt er, at One Zoom er bygget af 3D Satin glas (af typen Gorilla Glass 3), som afviser fedtfingre og samtidig giver et specielt udtryk rent visuelt.

Telefonen er ikke vandtæt men dog stænktæt lige som de øvrige Motorola-telefoner der er kommet de sidste par år.

One Zoom har en Snapdragon 675 processor og 4G RAM. Det er hverken en super kraftfuld processor eller mange GB RAM, men det er længe nok til at give en hurtig brugerflade. One Zoom kører nemlig med en meget ren version af Android og den kræver derfor ikke særlig kraftfuld hardware for at give en hurtig brugerflade.

Batteriet er på 4.000 mAh, hvilket er fint for en mobil i det hele taget og rigtig godt for en mobil i denne prisklasse. Batteriet holder i hvert fald til en dags brug og ofte tættere på 48 timer end på 36 timer. Der følger en 15 W oplader med i æsken. Isoleret set er det ikke vildt opsigtsvækkende, men igen – det er fint i prisklassen. Det tager cirka en time og 40 minutter at lade den op fra 0-100 procent.

Kameraet er hovednummeret i One Zoom – som navnet også lægger op til. Udover 48 megapixel på det ene af de fire kameraer på fronten, så er fasedetektion autofokus, optisk billedstabilisering og HDR en del af setuppet. Navnet Zoom indikerer ekstra meget zoom og der er da også 3 gange optisk zoom. Det er kun i dyreste topmodeller, man ser lignende feature på zoom fronten. Generelt taget One Zoom rigtig gode billeder i de fleste situationer og under de fleste lysforhold. Den matcher faktisk en mobil som Huawei P30 Pro i mørke.

Af lavpraktiske ting kan nævnes, at der er plads til hukommelseskort og der er FM-radio.

Se også: Priser på de bedste Motorola telefoner

 

Ulemper ved Motorola One Zoom

Motorola One Zoom klarer sig rigtig godt i de fleste discipliner. Den halter lidt på antennekvaliteten og dermed også samtalekvaliteten med sar-værdi på 0,71 W/kg. Den er heller ikke vandtæt.

Derudover kunne det have været rart med ultravidvinkel-funktion til kameraet.

Se også: De bedste Motorola mobiler til prisen

 

Motorola One Zoom – bedste pris

Motorola One Zoom har en vejledende pris på 2.999 kroner uden abonnement og det er også den pris, den kan købes fra i butikkerne.

Se også: Den billigste Motorola mobil

 

Særlige fordele ved Motorola One Zoom

+Brugervenlighed (9/10)
+Batterilevetid (8/10)
+Kamera (9/10)
+ Design (9/10)

Bedste pris – Cirka 3.000 kroner

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Motorola