For og imod Huawei P30 lite – test og bedømmelse

Huawie P30 lite er overordnet set stort set fejlfri, hvis man kan leve med en mobil, der ikke har de ypperste specifikationer. Test og bedømmelse af Huawei P30 lite.

For og imod Huawei P30 lite – test og bedømmelse

Huawei P30 lite koster det halve af topmodellen P30 Pro og det betyder selvfølgelig, at lite-versionen ikke er nær så god som den dyrere model. Spørgsmålet er, hvor meget bedre Pro-versionen er sammenlignet med lite-versionen. Test og bedømmelse af Huawei P30 lite.

Huawei har en god tradition for at lancere gode lite-versioner af deres topmodeller. De er ikke lige så gode, men de koster også til gengæld langt mindre. Lite-telefonerne er dog blevet dyrere med tiden og P30 lite har en pris på 2.999 kroner. Samtidig bliver Pro-versionerne også dyrere, så spørgsmålet er, om prisforskellen stadig er god nok til, at P30 lite er et godt køb.

Herunder finder du test og bedømmelse af Huawei P30 lite.

Se også: Priser på Huawei P30 lite

 

Huawei P30 lite – test og bedømmelse

Fordele ved Huawei P30 lite

Huawei P30 lite har en skærm på 6,15 tommer med fuld HD opløsning. Skærmformatet er 19:9 og fronten udnyttes fint til skærm. Med 2.312 x 1.080 pixel har en faktisk en fin skarphed og farverne er gode.

På bagsiden sidder der tre kameraer på 24 + 8 + 2 megapixel, der tager udmærkede billeder i de fleste situationer. Kameraet har både ultravidvinkel til når man skal man mest muligt med på billedet og der er også dybdesensor til billeder med bokeh-effekt, for eksempel til makro- eller portrætbilleder.

Brugerfladen er Android 9.0 og henover den ligger EMUI 9.0. EMUI er en ret tung brugerflade og kræver god processorkraft og en del RAM for at fungere optimalt over tid. Det er Kirin 710 processoren, der sidder i P30 lite og den er faktisk ret effektiv og med 6 GB RAM får man en mobil med hurtig brugerflade.

Batteriet er på 3.3400 mAH og understøtter lynopladning – det følger en oplader med 18w med i æsken. Batteriet rækker typisk til mellem 1-2 dages brug.

Er man til heftige farver, så tilbyder P30 lite gode muligheder. Endelig skal det nævnes, at den har plads til både hukommelseskort og jackstik.

Se også: Priser på de bedste Huawei telefoner

 

Ulemper ved Huawei P30 lite

P30 lite er ikke vandtæt – end ikke stænktæt – og den har ikke trådløs opladning.

Derudover er der faktisk ikke så meget at sætte en finger på. Man kan argumentere for at man gerne vil have endnu bedre specifikationer på sin mobil end dem, P30 lite tilbyder, men til prisen er den generelt godt udrustet.

Se også: De bedste Huawei mobiler til prisen

 

Huawei P30 lite – bedste pris

Huawei P30 lite har en vejledende pris på 2.999 kroner uden abonnement. Med abonnement har den en bedste pris fra cirka 3.000 kroner inklusiv abonnement i seks måneder. Sammenlign priser på Huawei P30 lite.

Se også: Den billigste Huawei mobil

 

Særlige fordele ved Huawei P30 lite
+Kamera (8/10)
+Hastighed i brugerflade (7/10)
+Batteri (8/10)
+ Spil (8/10)
+ Design (7/10)

Bedste pris – cirka 3.000 kroner

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Huawei