For og imod Huawei P20 – test og bedømmelse

Huawei P20 er let at glemme i begejstringen over Pro- og lite-udgaverne, men den er nu stadig glimrende. Test og bedømmelse af Huawei P20.

For og imod Huawei P20 – test og bedømmelse

Huawei P20 er lillebror til P20 Pro og selvom den ikke har helt samme specifikationer og funktioner, så er P20 stadig en rigtig glimrende mobil. Test og bedømmelse af Huawei P20.

Når det bliver forår, så står Huawei klar med tre nye telefoner fra deres P-serie. Sådan har det i hvert fald været de sidste 3-4 år og 2018 var ingen undtagelse. Således kom både P20 Pro, P20 lite og også P20.

Den klart mest interessante er Pro-versionen med sine tre kameraer på bagsiden og lite-versionen er også altid interessant i P-serien, da den hurtig bliver uhyre billig og giver utrolig meget mobil for pengene. Midt i mellem ligger så versionen uden en lille ekstra tilføjelse, denne gang altså P20. Den er lidt svær at blive klog på – den er faktisk rigtig glimrende, men så meget billigere er den heller ikke end Pro-versionen og så meget bedre er den heller ikke end lite-versionen.

Den er med andre ord lidt svær at sætte i bås og finde den helt rigtige målgruppe til. Herunder finder du test og bedømmelse af Huawei P20.

Se også: Priser på Huawei P20

 

Huawei P20 – test og bedømmelse

Fordele ved Huawei P20

Huawei P20 Pro er skærm på 5,8 tommer med fuld HD+-opløsning, det vil sige 2.240 x 1.080 pixel. Det giver en pæn skarphed på 429 ppi. Skærmformatet er 18.7:9, så der er tale om en smal telefon. Den er også tynd med 7,7 millimeter i tykkelsen og den har en vægt på 165 gram. Den virker velbygget og er rar at holde i hånden.

Den er ikke vandtæt – det er kun Pro-versionen i P20-serien, der er det.

Brugerfladen er Android 8.0 og henover den ligger EMUI 8.0. EMUI 8.0 betyder en del tilføjelser, men jeg kan godt lide måden, brugerfladen er bygget op på. Der er som udgangspunkt ingen app-mappe, hvor alle appene ligger samlet – de ligger bare på startskærmene lige som på iOS. Det giver bedst mening kun at have apps ét sted og ønsker man at samle dem, kan man gøre det i mapper.

Batteriet er på 3.400 mAH og understøtter lynopladning – for en mobil som denne er det bestemt godkendt batterikapacitet. Til sammenligning af Galaxy S9 batteri på 3.000 mAh. Batteriet rækker til en hel dags brug, men er du hardcore bruger er der nok ikke mere end 5-10 procent tilbage ved senge tid.

Kameraet på bagsiden består af to kameraet – det er altså et dual kamera. Det ene er på 12 megapixel og det andet på 20 megapixel – henholdsvis med blænde F/1.8 og F/1.6. Kameraet er ikke helt så godt som på P20 Pro, der også kan prale af hele tre kameraer, men det er på stort set alle punkter mindst på niveau med andre roste kameratelefoner som Samsung Galaxy S9+ og iPhone X. Billeder taget i mørke får flotte farver og god skarphed, også når jeg ikke bruger fotolys.

Til video kan P20 optage slow motion video med 960 billeder i sekundet.

Se også: Priser på de bedste Huawei telefoner

 

Ulemper ved Huawei P20

P20 har ikke plads til hukommelseskort og har du headset med jackstik skal du bruge en adapter til det. Der er heller ikke FM-radio og bluetooth-versionen er bluetooth 4.2., ikke den nyeste 5.0.

Kameraet stikker en del ud og er placeret bag på på den ene side, så når telefonen ligger på bordet med skærmen op, tipper den ret meget fra side til side, når man trykker på skærmen.

Se også: De bedste Huawei mobiler til prisen

 

Huawei P20 – bedste pris

Huawei P20 har en vejledende pris på cirka 4.800 kroner uden abonnement, men du kan få den til cirka 4.150 kroner med abonnement i seks måneder med fri tale og fri data – det er faktisk den bedste pris overhovedet lige nu på P20. Sammenlign priser på Huawei P20.

Se også: Den billigste Huawei mobil

 

Særlige fordele ved Huawei P20

+Brugervenlighed (9/10)
+Hastighed i brugerflade (9/10)
+ Kamera (9/10)
+Batteri (8/10)
+Internethastighed (9/10)

Bedste pris – Cirka 4.150 kroner

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Huawei