For og imod Huawei P Smart 2019 – test og bedømmelse

Huawei P Smart (2019) er en opdatering til sidste års overraskelse P Smart, men nyhederne er til at overse. Test og bedømmelse af Huawei P Smart (2019).

For og imod Huawei P Smart 2019 – test og bedømmelse

Huawei P Smart (2019) bringer ikke mange nye ting for dagen og har du allerede en P Smart, så er der ingen grund til at opgradere. Test og bedømmelse af Huawei P Smart (2019).

Huawei P Smart (2019) hedder grundlæggende det samme som sidste års model – der er bare føjet et 2019 på. Det giver mening, for nyhederne er små og grundlæggende er der ingen grund til at skifte sin nuværende P Smart ud med den nyere model.

Herunder finder du test og bedømmelse af Huawei Huawei P Smart (2019).

Se også: Priser på Huawei P Smart

 

Huawei P Smart (2019) – test og bedømmelse

Fordele ved Huawei P Smart (2019)

Designmæssigt ser det ud til, at Huawei har stor tiltro tilden graduerende farve, som for eksempel P20 Pro og P20 også har. Der er i hvert fald samme type graduerende farve på bagsiden. Det ser stadig ret opsigtvækkende ud og gør, at den skiller sig ud fra andre mobiltelefoner til under 2.000 kroner.

Skærmen er 6,21 tommer stor med fuld HD opløsning – skærmen er fin skarp med gode farver og den reagerer godt på tryk.

Batteriet på 3.400 mAh er efterhånden i underkanten på mobiltelefoner, hvis de virkelig skal give god batteritid samtidig med at man kan bruge mobilen aktivt i løbet af en hel dag. Dog er 3.400 mAh batteri i orden på en mobil til denne pris, der samtidig har mange andre gode funktioner.

Kameraet er af typen dual med med 13 + 2 megapixel, hvor kamera to med de 2 megapixel kun bruges til at lav dybde effekt. Hovedkameraet på 13 megapixel har blænde F/1.8 og har fasedetektion autofokus. Kameraet er meget hæderligt og leverer faktisk god billedkvalitet. Der er AI-mulighed, altså med udvidede autofokus-indstillinger til at tage billeder med. Det fungerede ikke for godt på tidligere modeller som P20 Pro – der kom ganske enkelt for meget urealistisk farve på billederne tidligere, men det virker faktisk udmærket med P Smart 2019.

Se også: Priser på de bedste Huawei telefoner

 

Ulemper ved Huawei P Smart (2019)

Telefonen koster 1.900 kroner, men alligevel er det skuffende at mærke den i hånden – plastikfornemmelsen er udtalt. Den giver altså ikke en premium-oplevelse materialemæssigt som enkelte andre telefoner omkring 2.000 kroner.

Som sagt er batteriet på 3.400 mAh i orden på så billig en mobil, men det er ærgerligt, at der ikke er lynopladning med USB-C. Opladeren er med micro-USB og der er ingen egentlig lynopladning.

P Smart 2019 har ret høj sar-værdi og derfor ikke den bedste antennekvalitet.

Brugerfladen er Android 9.0. Den køres af Kirin 970 processoren og 3 GB RAM. Benchmarktest viser, at den er betydeligt svagere end nyere topmodeller – det er forventeligt. Jeg oplever dog også, at den lige skal tænke et sekund længere i praktisk brug, når jeg bevæger mig rundt i menuer og det kan irritere mig lidt i længden.

Se også: De bedste Huawei mobiler til prisen

 

Huawei P Smart (2019) – bedste pris

Huawei P Smart (2019) har en vejledende pris på cirka 1.900 kroner uden abonnement. Du kan købe sidste års model til under 1.000 kroner med abonnement i seks måneder med 20 timers tale og 30 GB data om måneden. Det virker som et klart bedre køb lige nu.

Se også: Den billigste Huawei mobil

 

Særlige fordele ved Huawei P Smart (2019)
+ Skærm: 7/10
+ Kamera (7/10)

Bedste pris – Cirka 1.900 kroner

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Huawei