Ny iPhone? Disse modeller skal du kigge efter

Trænger den gamle iPhone til udskiftning, så sørger vi her for, at du vælger den helt rigtige model. Guide til den rigtige iPhone, der passer til dit behov.

Ny iPhone? Disse modeller skal du kigge efter

Når den gamle iPhone trænger til udskiftning, så er det ikke altid helt lige til at finde en ny. Generelt har en iPhone en relativt lang levetid og langt de fleste beholder dem i mere end to år. Hvert år bliver der lanceret nye iPhones, hvilket betyder, at der er kommet mange nye modeller på markedet, når jagten går ind efter en ny.

Derudover skal man også regne med, at prisen på de nye iPhones er højere – og de er sikkert også blevet større, hvilket ikke alle er glade for. Heldigvis behøver man ikke købe den dyreste model og heller ikke den nyeste for at få en god oplevelse. Det er vigtigt, at man tænker grundigt over det reelle behov; hvad har du egentlig brug for, at mobilen skal kunne? I sidste ende er noget for alle og enhver.

 

Det oplagte valg: iPhone XR

iPhone XR er ikke Apples første forsøg på en mobil i et lidt mere fornuftigt prisklasse, men derimod det første gode. iPhone XR blev lanceret i september 2018 og indeholder meget af indmaden og funktionerne fra Apples topmodeller fra samme år.

Med iPhone XR får man en 6,1 tommer skærm, lynhurtig processor, god batteritid og et rigtig godt kamera. For langt de fleste vil iPhone XR være det oplagte valg på grund af den fornuftige balance mellem pris, levetid og dens gode hardware. Er du i tvivl om, hvilken iPhone du skal vælge, så gør det let for dig selv og vælg en iPhone XR.

Sammenlign priser på iPhone XR

 

Den billigste af de nyeste: iPhone 11

Det kan for mange være usikkert at købe en ældre iPhone, hvor de nyeste iPhones i stedet føles som et mere sikkert valg. Ved at købe den nyeste iPhone, så kan man forvente en længere levetid, mest på grund af en lidt hurtigere hardware og længere support af softwareopdateringer. Dog skal man huske på, at iPhone 6S blev lanceret i 2015 og stadig opdateres af Apple.

Er det dog et must med den nyeste iPhone, så er “basisudgaven”, iPhone 11, det oplagte valg. Den er udenpå identisk med iPhone XR, men er lidt hurtigere, har lidt bedre batteri og et bedre kamera. Her skal du selv vurdere, om det giver mening, at bruge den ekstra penge på dette – i de fleste tilfælde er svaret nej.

Sammenlign priser på iPhone 11

 

Billigst og mindre: iPhone 8

Hvis tredobbelte kameraer, kæmpe skærme og priser over 10.000 kroner virker skræmmende, så kan det være du skal tage et kig på iPhone 8. Her får man en relativt kompakt iPhone, der den dag i dag stadig leverer en fortrinlig oplevelse, men til en meget mere fornuftig pris.

På trods af dens 3 år på markedet, så er både ydelsen og kameraet ganske udmærket og godt nok til rigtig mange. Modsat de andre på listen, så har iPhone 8 også en fysisk fingeraftrykslæser, der for mange er lettere at bruge end ansigtsoplåsning. Vil du have en billig iPhone, der stadig har masser af levetid i sig, så er iPhone 8 et godt valg.

Sammenlign priser på iPhone 8

 

Når kun det bedste er godt nok: iPhone 11 Pro /11 Pro Max

Der er også dem, der bare gerne vil have det nyeste og det bedste, som Apple lige nu tilbyder – også selvom prisen er heftig. Det er her iPhone 11 Pro kommer ind i billedet. Her får man Apples fineste skærm, design i rustfrit stål og glas, det nye tredobbelte kamera, større batterier.

Der er helt reelt ikke mange grunde til, at vælge iPhone 11 Pro over iPhone 11, eller iPhone XR for den sags skyld, udover den flottere skærm og optisk zoom i kameraet samt det, at den er Apples flagskib. iPhone 11 Pro kommer i top udgaver: iPhone 11 Pro med 5,8 tommer skærm og iPhone 11 Pro Max med 6,5 tommer skærm. Vil du have Apples bedste iPhone, så vælg iPhone 11 Pro.

Sammenlign priser på iPhone 11 Pro

 

Levetiden på ældre iPhones

Man kan også vælge at spare nogle hundrede kroner på en iPhone, der er ældre end iPhone 8, så længe man er opmærksom på supporten af disse enheder. Med seneste iOS-softwareopdatering, version 13, er iPhone 6S den ældste model, der stadig kan opdateres.

Næste gang er det iPhone 7 og iPhone SE, der ryger i svinget og derfor ikke får nyeste opdateringer. Derfor anbefaler jeg umiddelbart, at du ikke går længere tilbage end ovenstående liste.

 

Er du mere til en kompakt iPhone?

Måske har du opdaget, at iPhones, og mobiltelefoner generelt, bliver større og større. Engang var standard skærmstørrelsen 4 tommer, men i dag er denne tættere på 6 tommer. Det betyder selvfølgelig en mindre lommevenlig eller håndtaske-venlig telefon, der også kan være sværere at bruge med én hånd. Er du på jagt efter en kompakt iPhone, så har iPhone SE længe været eneste mulighed.

Udfordringen kan dog blive, at den blev lanceret i 2016 og inden man ved det, vil den ikke længere supporteres af Apple. Derfor er det bedste valg lige nu en iPhone 8, der med en med 4,7 tommer skærm er lidt større, eller man kan vente til den rygtede iPhone SE-afløser bliver lanceret, hvilket forhåbentlig sker til marts.

Se også: Sammenlign priser på iPhone