Nu kommer de rigtig billige 5G-telefoner snart

Allerede i løbet af de kommende måneder kan vi få 5G-telefoner til priser fra godt 1.000 kroner. Så kommer 5G-telefoner ud til alle.

Nu kommer de rigtig billige 5G-telefoner snart

Qualcomm Snapdragon 480 processor – jøsses tænker du måske. Kan det blive mere tech-nørdet? Det skal nu ikke afskrække dig, for det er faktisk en rigtig god nyhed for dig, der har hørt om det der med 5G-telefoner. Med Snapdragon 480 får vi nemlig virkelig billige 5G-telefoner.

Snapdragon 480 5G er netop blevet annonceret og det er den første fra selskabets 400-serie med 5G, der skal sidde i de helt billige Android-telefoner. Og det bliver virkelig lave priser, vi taler om. Men mere om det lige om lidt. Først lige lidt mere om den nye processor.

Snapdragon 480 i billige telefoner

Qualcomms nye chip 4-serie med 5G blev præsenteret på IFA 2020, men det er først nu, vi får konkrete detaljer om det. Det mest interessante ved den er, at den har et integreret Snapdragon X51 modem, der understøtter både mmWave 5G og sub-6GHz netværk. Det betyder altså, at den understøtter dagens lidt langsomme 5G-net samt fremtiden ekstremt hurtige 5G-net.

Selvom det er en processor, der skal sidde i de billige telefoner, så er det ikke tale om en svag en af slagsen. Sammenlignet med forgængeren Snapdragon 460 har den en ydeevne, der er cirka en fordobling og sjove ting som AI-opgaver håndterer den med 70 procent mere kraft.

Den er bygget med en teknik, der også understøtter lynopladning, skærme med refresh rate på 120 billeder i sekunder og 64 megapixelkamera.

Snapdragon 460 sidder også i billigste telefoner. Den er ærlig talt ikke noget at skrive hjem om, men med en fordobling i ydeevnen, så ligner 480’eren et virkelig interessant bekendtskab.

Se også: Priser på 5G telefoner

5G-telefoner til fra 1.000 kroner

Interessant er prislejet også på de telefoner, den ny processor kommer til at sidde i. I dag koster de fleste 5G-telefoner fra 3.000 kroner og op som minimum – mange koster let det dobbelte. Telefoner med Snapdragon 480 er ment til at sidde i telefoner, der koster fra 1.200 til 2.000 kroner.

Det betyder med andre ord, at 5G-telefoner kommer ned i et leje, hvor der er alle muligheder for at telefoner med en relativt spæde netværksteknik kan komme enormt bredt ud.

Se også: Priser på telefoner