Mobiltelefoner med wifi opkald hos 3 – se også hvad det koster

Muligheden for wifi opkald hos teleselskabet 3 kan være kærkommen - guide til mobiltelefoner hos 3, der kan bruges til wifi calĺing.

Mobiltelefoner med wifi opkald hos 3 – se også hvad det koster

Muligheden for at benytte sig af Wifi opkald til mobilsamtaler er noget, man bør tage med i sine overvejelser, når man køber ny mobiltelefon, for det giver bedre dækning og samtalekvalitet. Guide til mobiltelefoner med wifi opkald  hos 3.

Hvad er wi-fi opkald?

Wifi opkald er en teknik, der har været implementeret i de danske netværk siden 2016 – måske nok i begrænset omfang i starten og uden at det var noget, der blev slået stort op af teleselskaberne. Nu er det dog noget, som teleselskaberne bruger som salgsargument, når du er på udkig efter en ny mobil og de telefoner, der understøtter teknikken, har et fint lille wifi opkald mærkat.

Wifi opkald er en teknologi, som gør det muligt at bruge netværket fra en wifi-router til at føre almindelige mobilsamtaler og sende sms’er i stedet for det normale mobilsignal over mobilnettet. Har du et mobilabonnement og en mobil, der understøtter teknologien, kan du derfor ringe og sms’er over en trådløs bredbåndsforbindelse.

Fordelene ved det er, at hvis du oplever dårligt mobilsignal over det almindelige mobilnetværk, så kan du altså flytte samtalen over på en trådløs bredbåndsforbindelse. På den måde får du bedre dækning og signal og samtidig er lyden også betydeligt klarere og skarpere.

Se også: Mobiltelefoner med bedste antenne

 

Mobiltelefoner der kan bruges til wifi opkald hos 3

Særligt hos 3 kan det være en fordel at benytte sig af wifi opkald, da de stadig møder kritik for ikke at dække godt nok uden for de større byer. Herunder kan du se en oversigt over de mobiltelefoner, der kan benyttes til wifi opkald hos 3 lige nu.

Husk på, at det ikke er nok, at selve mobiltelefonen understøtter wifi opkald – det gør det fleste efterhånden – dit teleselskab skal også rent teknisk understøtte wifi opkald på telefonen og det er langt fra alle telefoner, som teleselskaberne understøtter med wifi opkald.

Apple: iPhone 5s, 5c, SE, 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus og iPhone X.

Samsung: Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S7 Flat, Galaxy S7 Edge, Samsung A3, Samsung A5, Galaxy Note 8, Galaxy S8 og Galaxy S8 Plus, Samsung S9 og S9 Plus.

Sony: Xperia XZ, Xperia X og Xperia X Compact.

Huawei: Mate 10 Pro, P20 og P20 Lite.

OnePlus: OnePlus 5, OnePlus 5T

Nokia: Nokia 8

Razer: Razer Phone

Se også: Se mere om wifi opkald hos 3

 

Pris for wifi opkald hos 3

Du skal have en stabil wifi forbindelse, et mobilabonnement med wifi opkald inkluderet (det er der i alle 3’s mobilabonnementer), en mobil der understøtter wifi opkald og den skal have nyeste udgave af den software, der er tilgængelig til telefonen.

Det koster ikke ekstra at benytte sig af wifi opkald hos 3 – ligesom det heller ikke gøre ved andre teleselskaber. Muligheden er en del af den samlede mobilpakke. Det er dog ikke muligt at benytte sig af wifi calling i udlandet.

De kommende dage ser vi nærmere på mulighederne for wifi opkald hos de andre danske teleselskaber, der understøtter teknikken.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner med god samtalekvalitet

Mere til sagen

Næste interessante historie om sagen kom frem. Steen Jørgensen kunne ikke lade være. 1/6/2018 gik vi et spadestik dybere og bragte en artikel med tematikken Tips: Brug mobilen billigt på ferien i udlandet – undgå kæmpe regning – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Se også seneste nyt om temaet her..