Mobiltelefon til børn – sådan finder du den bedste

Bedste mobil til børn? Her guider vi dig til, hvad du skal være opmærksom på og hvordan du vælger den helt rigtige smartphone til dit barn.

Mobiltelefon til børn – sådan finder du den bedste

Hvad skal man være opmærksom på, når man køber mobiltelefon til børn? I denne guide kan du læse, hvordan du finder den bedste første mobiltelefon til dit barn.

Se også: Sammenlign priser og tilbud på mobilabonnementer

Sådan vælger du den rigtige børnemobil

Der er forskel på, at skulle finde en mobiltelefon til dig selv og en til dit barn. En mobiltelefon til et barn bør være god på nogle specielle parametre – dem kan du læse mere om herunder.

#1 Batteritid og opladning

Børn kan let glemme at få ladet deres mobiltelefon op, og uden strøm på er mobilen ikke meget værd. Derfor bør du vælge en mobiltelefon med stort batteri/lang batteritid. En fordel er også at vælge en mobiltelefon, som lader meget hurtigt op, så barnet hurtigt kan få strøm på, inden de skal ud af døren.

#2 Antennekvalitet og SAR-værdi

Det anbefales, at man vælger en mobiltelefon med en lav SAR-værdi. Jo lavere SAR-værdi, des mindre mobilstråling udsender mobilen og des bedre er mobilen til børn og unge. Læs mere om SAR-værdi i mobiltelefoner her.

En høj antennekvalitet er også at foretrække, da der derfor er mindre risiko, at der ikke er dækning på barnets mobiltelefon. En god antenne kendes generelt også ved, at have en lav SAR-værdi.

#3 Skærm

Vælg en mobiltelefon med en god skærm. Den skal være stor, men ikke uhåndterbar for barnet og have høj lysstyrke. Mobilen er dermed bedre til indhold som billeder, videoopkald og spil.

Vi anbefaler, at mobiltelefonen har indbygget øjenbeskyttelse, hvor det blå lys i skærmen minimeres.

#4 Vand- og støvtæthed

Børn er sjældent gode til at passe på deres mobiltelefon. Vi anbefaler derfor, at du vælger en mobiltelefon, der er vand- og støvtæt. Derudover bør du også købe en cover, der er ekstra stødsikkert.

#5 God til prisen

Væk ikke en topmodel, en ny iPhone eller en anden dyr mobiltelefon. Gå efter en mellemklasse-mobil, hvor man får rigtig meget for pengene. Disse koster typisk fra 2.000 kr. og op til 4.000 kr.

Se også: Det bedste mobilabonnement til børn

Vi anbefaler Android-telefoner til børn

Vi anbefaler mobiltelefoner med Android til børn – det er der flere grunde til. Man får som regel meget mere mobiltelefon for pengene, når man køber en Android-mobil.

Derudover bliver det også lettere at have forældrestyring på, da man her kan benytte både Android- og Apple-enheder. Man kan altså hente Googles Family Link app til både iPhone og Android. Vælger man derimod en iPhone kan man kun lave forældrestyring fra en Apple-enhed.

Se også: Se hvilket teleselskab, der har bedst dækning hos jer