5G-test, Wifi-calling og kåring som bedste netværk – de vigtigste begivenheder på mobilnettene i Danmark i 2016

Der skete flere interessante sager på de danske mobilnetværk i 2016 - her ser 3, Telia, Telenor og Yousee tilbage på de vigtigste begivenheder på netværkene i 2016.

5G-test, Wifi-calling og kåring som bedste netværk – de vigtigste begivenheder på mobilnettene i Danmark i 2016

Mobilselskaberne kommer først og fremmest til deres ret gennem mobilnetværkene. Uden mobilnetværk, ingen teleselskaber og ingen mulighed for os for at få glæde af alle de fantastiske ting, vi tager for givet i dag – at kunne føre samtaler og være online over alt, streame musik og tv-serier af høj kvalitet, navigere frit over alt og meget mere.

Gennem årene er der sket en stor udvikling med de danske netværk med bedre dækning og højere hastigheder. Men hvilke nye muligheder og begivenheder står som de mest opsigtsvækkende set med teleselskabernes egne briller? Det spurgte vi Telenor, Telia, 3 og Yousee om.

Se også: De bedste mobilnetværk i følge kunderne

Telenor: Først med Wifi calling og VoLTE

Anne Faigh Rydell, pressechef hos Telenor, har Wifi Calling, VoLTE og mulighed for smartere opgradering af netværket som de vigtigste netværksbegivenheder i 2016.

“Vi er stolte af at være de første i Danmark til at lancere de nye teknologier Wi-Fi calling og VoLTE i 2016, der giver vores kunder markant bedre indendørsdækning og forbedret lydkvalitet på 4G nettet.

Samtidig er vi også glade for at kunne levere en endnu bedre dækning til kunderne med vores kunde-fokuserede set-up, hvor kunderne via vores app dagligt kan melde ind hvordan de oplever netværket. Det betyder konkret, at vi kan bygge master som bedst matcher kundernes behov”.

Se også: De bedste mobilabonnenter hos Telenor

 

Telia: Første 5G test og verdensrekord i mobilhastighed

Sammen med Ericsson gennemførte Telia i år verdens første 5G-test og den står som årets højdepunkt hos Telia, forklarer Telias pressechef, Rasmus Avnskjold.

“Det var den 12. oktober, at Telia gennemførte verdens første 5G field test. Det var ikke alene en 5G-verdenspremiere, men der var formentlig også tale om en verdensrekord i mobil datahastighed. 14 GBit/s nåede hastigheden op på; 14.000 MBit/s”.

Se også: De bedste mobilabonnenter hos Telia

3: Wifi calling og roaming aftale på Telias net

3‘s pressechef, Rikke Juul, vurderer, at noget af det bedste ved 2016, der involverede 3’s netværk, var lanceringen af wifi-opkald og roaming-samarbejdet med Telia, der inkluderer 3G.

“Vi lancerede wifi-opkald den 22. marts, og det er som forventet blevet en succes, hvor antallet af brugere har været støt stigende siden lanceringen. I de travleste timer registrerer vi nu typisk 7500-8000 samtidige brugere af wifi-opkald i vores netværk. I gennemsnit har vi 16.400 aktive brugere på wifi-opkald i løbet af en dag.

I marts implementerede vi vores roaming-aftale med Telia, som indebærer, at 3’s kunder kan benytte Telias netværk i de områder, hvor 3’s eget netværk ikke dækker. Som noget nyt inkluderede aftalen også 3G, og vores kunder har derfor nydt godt af fuld dataadgang i yderområderne af Danmark i år”.

Se også: De bedste mobilabonnenter hos 3

Yousee: Danmarks bedste netværk

Yousee Mobils direktør, Kasper Ørtvig, havde naturligvis også et par vigtige ting at være stolt over i 2016 og kalder 2016 for et begivenhedsrigt år:

“Men det bedste har formentlig været, at TDC Group-mobilnettet igen blev kåret til Danmarks bedste. Både af Teknologisk Institut og det tyske firma P3. Vi har fået sat mere end 100 nye master op, og nu kører vi test med hastigheder på over 1 Gbit/s på vores mobilnet.”

Se også: De bedste mobilabonnenter hos Yousee