Marshall London – er musikmobilen sin pris værd?

Marshall London er en ny Android mobil med fokus på musik - vi ser nærmere på, om Marshall London er et godt køb til prisen.

Marshall London – er musikmobilen sin pris værd?

Marshall London er en ny Android mobil med fokus på musik med unikke musikfunktioner – men ellers er der tale om en ganske almindelig mid-end-mobil. Vi ser nærmere på, om Marshall London er pengene værd.

 

Marshall London – lyden i fokus

Fokus på Marshall London er selvfølgelig på lyden, da der er tale om en musikmobil. Den kommer udstyret med to højtalere på fronten og to udgange til headsets.

To højtalere på fronten er set før, blandt andet har HTC haft stor held med den løsning på deres HTC One-mobiler. Hvis Marshall London holder samme lydkvalitet som for eksempel HTC One M9, så vil det være rigtig flot.

At Marshall London giver plads til to headsets er ganske unikt og giver dermed mulighed for at dele musikken med andre. Det kan være praktisk på rejser, men ellers er det lidt svært at tro, at det er en mulighed, der vil blive brugt meget i hverdagen.

Se også: Tjek de bedste musikmobiler

Dedikeret musikknap

På toppen af telefonen sidder der en lille knap, der giver hurtig adgang til musikafspilleren. Det er en fin detalje, da musikafspilleren på den måde kun er ét enkelt tryk væk fra skærmen.

Marshall London kommer også med en sæt Marshall Mode in-ear-høretelefoner. Det er et anmelderrost headset til en værdi af cirka 500 kroner. Normalt følger der dårlige headsets med mobiltelefoner, men Marshall Mode vil sikre god lyd, uden at du skal kaste penge efter et andet headset.

Se også: Her er det bedste mobilabonnement med musik!

 

Mid-end mobil

Umiddelbart er Marshall London som mobil ikke prangende med skærm på 4,7 tommer og 1280 x 720 pixel. Den har 16 GB intern hukommelse, der kan udvides med hukommelseskort.

Den har dog 2 GB, hvilket er fint og kamera med 8 megapixel, autofokus og fotolys vil også sikre gode billeder.

Batteriet er på 2.500 mAh, hvilket ikke er prangende for en mobil, man formentlig ofte vil have til at spille musik. Den forholdsvis lille og ikke vildt højt opløste skærm suger dog ikke så meget batteri, så det kan kompensere og sikre, at den kan klare en dags brug inden opladning er nødvendig

Se også: Guide til mobilabonnementer med musik

Anderledes design

Designmæssigt skiller Marshall London sig ud fra de fleste Android-mobiler, men den er også tykkere end de fleste. Den måler 149,4 x 74,7 x 9, 8 millimeter og er dermed 1-2 millimeter tykkere end de fleste andre nye mobiler.

 

Marshall London – pris

Da Marshall London blev lanceret, var den oplyste pris på det, der svarer til cirka 4.000 kroner. Med tanke på dens mid-end-specifikationer var den pris i overkanten af det rimelige sammenlignet med andre mobiler i samme prisklasse.

Telia, der i hvert fald i første omgang bliver eneforhandler af den blandt de danske operatører, sælger den for en samlet mindstepris på 4.390 kroner inklusiv et abonnement med fri tale og 4 GB data. Abonnementsprisen er 149 kroner om måneden.

Du bør dog vælge et af Telias dyrere abonnementer, da Telia ved valg af dem giver rabat på telefonen samt smider tjenester oven i. Vælger du for eksempel abonnementet 4everythinglight til 299 kroner om måneden, får du rabat på 720 kroner på telefonen, fri tale og 30 GB data samt gratis Spotify i 12 måneder.

Spotify til mobiltelefoner koster normalt 99 kroner om måneden. Den samlede mindstepris for Marshall London med abonnementet 4everythinglight lander på 4.570,5 kroner.

Du kan se mere til Telias tilbud på Marshall London her.

Prisen på 4.570,5 kroner er faktisk rimelig med tanke på det indhold, abonnementet giver. Sammenlignet med prisen for HTC One M9, der har markedets bedste indbyggede højtalere, er Marshall London faktisk 1.500 kroner billigere.

Forgængeren HTC One M8 koster cirka det samme som Marshall London med samme mængde indhold, men er generelt en bedre mobil. Den har dog ikke de små musikfinesser som Marshall London har med dedikeret musikknap og plads til to headsets.

 

Alternativer til Marshall London

HTC One M9

Særlige fordele ved HTC One M9

+ Brugervenlighed (9/10)
+ Kamera (9/10)
+ Musik (10/10)

Se også: Test & bedømmelse af HTC One M9

Bedste mindstepris: 5.013 kroner hos Oister

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra HTC

 

HTC One M8

Særlige fordele ved HTC One M8

+ Brugervenlighed (9/10)
+ Design og materiale (9/10)
+ Skærm (8/10)

Se også: Test & bedømmelse af HTC One M8

Bedste mindstepris: 3.481 kroner hos Callme

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra HTC