Købeguide: Bedste billige telefoner med OLED-skærme

De bedste telefoner har som regel OLED-skærme, men man kan også få billige og stadig gode telefoner med OLED-skærme. Guide og priser.

Købeguide: Bedste billige telefoner med OLED-skærme

Telefoner findes i alle mulige afskygninger prismæssigt. Noget af det, der kan spares på på de billigere model er skærmtypen. LCD-skærme sidder typisk i de billigere telefoner, mens OLED er forbeholdt de dyrere telefoner. Guide til de bedste billige telefoner med OLED-skærme.

Skærmen er en af de vigtigste dele på en mobil. Vi kigger rigtig meget på mobilen i løbet af dagen og derfor er det rart for øjnene at kigge på en god skærm. Det benyttes oftest LCD- eller OLED-teknik.

LCD vs OLED

LCD er en forkortelse af Liquid Crystal Display, mens OLED står for Organic Light Emitting Diode. Forskellen er blandt andet, at OLED har dioder med eget lys, mens LCD-skærme har dioder, der lyses op fra baggrunden. Der er grundlæggende mere kontrol over lysstyrken, hvilket kan give særligt bedre farver. Det er specielt sort og hvid, der står flottere frem på OLED-skærme.

OLED-skærme kan dog bruge mere strøm end LCD-skærme. Er der meget hvidt på skærmen, bruger OLED-skærme meget strøm, mens det er omvendt med sorte skærme. Derfor forslår mange også, at man vælger en sort baggrund på ens mobil. For en LCD-skærm er batteriforbruget nærmest konstant uanset hvad der vises på skærmen.

Som nævnt bliver LCD-skærme oftest brugt i de billigere modeller, mens OLED og de forskellige varianter, der er af den skærmtype, ofte bliver brugt i de dyrere modeller. Der er dog også flere forholdsvis billige mobiltelefoner, der benytter OLED. Vi tipper til fem af de bedste billige mobiltelefoner med OLED-skærme.

Se også: Sammenlign priser på telefoner med bedste skærme

De bedste billige mobiltelefoner med OLED-skærme

#1 Motorola One Zoom

Har skærm på 6,39 tommer med 2.340 x 1.080 pixel – fuld HD-opløsning.
Samlet karakter: 74/100

Pris: Fra cirka 3.000 kroner. Sammenlign priser på Motorola One Zoom

#2 Samsung Galaxy A51

Har skærm på 6,5 tommer med 2.400 x 1.080 pixel opløsning – fuld HD-opløsning.
Samlet karakter: 68/100

Pris: Fra cirka 2.700 kroner. Sammenlign priser på Samsung Galaxy A51

#3 OnePlus Nord

Har skærm på 6,44 tommer med 2.400 x 1.080 pixel – fuld HD-opløsning.
Samlet karakter: 77/100

Pris: Fra cirka 3.300 kroner. Sammenlign priser på OnePlus Nord

#4 Sony Xperia 5

Har skærm på 6,1 tommer med 2.520 x 1.080 pixel – fuld HD-opløsning.
Samlet karakter: 77/100

Pris: Fra cirka 3.700 kroner. Sammenlign priser på Sony Xperia 5

#5 Huawei P30

Har skærm på 6,1 tommer med 2.340 x 1.080 pixel – fuld HD-opløsning
Samlet karakter: 88/100

Pris: Fra cirka 4.000 kroner. Sammenlign priser på Huawei P30

Se også: Guide til de bedste telefoner

De bedste billige mobiltelefoner med OLED-skærme, august 2020

I guiden til de bedste billige telefoner med OLED-skærme finde vi telefoner fra OnePlus, Motorola, Samsung, Sony og Huawei. Telefonerne er rangeret efter pris.

Den bedste telefon i guiden er Huawei P30. Den er fra foråret 2019, men er stadig en forrygende god mobil. Samsung Galaxy A51 er billigst, men er stadig en udmærket telefon.

Se også: Find de bedste smartphones

Redaktionen har mere i sagen

Siden artiklen udkom er der kommet mere til sagen. Steen Jørgensen kunne ikke slippe temaet. 11/6/2020 bragte vi artiklen De mest populære telefoner (juni 2020) – spar 6.600 kr. – Næste artikel om temaet finder du her. Få også seneste nyt i sagen ved at trykke her..