Dette råd om køb af iPhone 6S vil du takke mig for!

Køb ikke iPhone 6S med 16 GB hukommelse - det er der flere grunde til.

Dette råd om køb af iPhone 6S vil du takke mig for!

Mange havde sat næsen op efter, at Apple ville droppe 16 GB som mindste hukommelsesstørrelse på iPhone 6S og i stedet for starte ved 32 GB. Sådan blev det ikke. Mit råd til dig, der vil købe iPhone 6S, er, at du for alt i verden lader være med at købe iPhone 6S 16 GB-versionen.

Det er måske lige groft nok at kalde det en svinestreg af Apple, men det er altså tæt på, når de stadig holder fast i 16 GB-versionen af deres iPhone 6S og iPhone 6S Plus. Vi taler om mobiltelefoner, der koster omkring 6.000 kroner.

Se også: iPhone 6S med musik? Her er de bedste mobilabonnementer

Hvorfor er iPhone 6S med 16 GB  ikke nok?

Men hvad er der så galt med 16 GB hukommelse i disse tider, hvor vi streamer film, tv-serier og musik, ja selv bøger?

16 GB er faktisk ikke særlig meget og man siger ofte, at dagens mobiltelefoner er som små kraftfulde computere. Men jeg kan altså købe en bærbar computer til under 2.000 kroner med 500 GB indbygget hukommelse. Der er langt fra 16 GB til 500 GB.

Faktisk er der slet ikke 16 GB tilgængelig for brugeren, der er omkring 12 GB, da styresystemet iOS optager stor del af pladsen – ja faktisk 25 procent på iPhone 6S med 16 GB.

Så med mindre du streamer alt lige fra musik, film, tv-serier, bøger og magasiner, så kommer du ikke langt med 12 GB hukommelse.

Se også: Det skal man vide om iPhone 6S!

 

Billeder fylder meget på iPhone 6S

iPhone 6S har kamera på 12 megapixel og billeder taget med det vil typisk fylde mellem 3-6 MB.

De fleste jeg kender, der tager billeder med deres mobil, og det gør alle jo i dag, tager typisk 3-4 billeder af samme scene for at være sikker på at få et godt billede.

Vi mangler også endnu at se, hvor mange MB “Live photos”-billederne fylder – altså de her billeder hvor der samtidig optages en lille video, så man får et “levende” stillbillede. De vil helt sikkert fylde mere end 6 MB og så tager det altså ikke lang tid at fylde 12 GB.

Slet ikke når man kombinerer det med at optage videoer, hvilket mange også gør rigtig meget med deres mobil.

Se også: Sammenlign tilbud på billige mobilabonnementer

 

Video vil få din iPhone 6S med 16 GB til at bryde sammen

En video optaget med iPhone 6S og som varer 1 minut fylder 125 MB.  8 minutters videooptagelse fylder med andre ord 1 GB. Og det med 1080p i standard billedkvalitet med 30 billeder i sekundet. Med 60 billeder i sekundet fylder 1 minut video 200 MB. iPhone 6S har også mulighed for at optage video med 4K-kvalitet og her fylder 1 minut 375 MB.

Køber man iPhone 6S med 16 GB hukommelse, vil man formentlig slet ikke turde optage video i 4K-kvalitet af frygt for, at den bryder sammen på grund af hukommelsesmangel.

Se også: Spar penge på iPhone 6 og iPhone 6 Plus – de falder i pris!

 

iOS kræver 4 GB back up plads

Der er også andre ting, der gør, at iPhone 6S med 16 GB er no go.  iOS skal for eksempel have ledig plads til back up, mindst 4 GB til iOS 8.

iOS 9 skulle ikke kræve helt så meget plads til back up. Siger vi 3 GB ledig plads, så er det stadig meget ud af de ledige 12 GB.

 

Apps og spil op til 4 GB

Apps og spil må i dag også være hele 4 GB store – tidligere gik grænsen ved 2 GB. Det er specielt spil, der kan fylde op mod 4 GB i takt med at iPhone bliver mere og mere kraftfuld og kan afvikle ekstremt grafisk tunge og flotte spil. Et par spil i den størrelse og det er slut med at gemme mere indhold på din iPhone!

 

Mit råd: Køb iPhone 6S med 64 GB

Med mindre du vil bruge tid på at slette et billede, hver gang du tager et nyt, at slette en video, hver gang du optager en ny, at afinstallere en app, hver gang du installerer en ny og så videre, så kan du desværre ikke nøjes med at købe den billigste iPhone 6S med 16 GB hukommelse. Du må til lommerne og vælge den næste model i rækken, nemlig iPhone 6S med 64 GB.

Der er i den forbindelse en interessant undersøgelse. iPhone 6S med 64 GB koster 900 kroner mere end iPhone 6S med 16 GB hukommelse, men det skulle kun koste Apple cirka 3,25 kroner per ekstra GB, de putter i iPhone. Det betyder, at det koster Apple 156 kroner ekstra at producere iPhone 6S med 64 GB, mens de altså sælger den for 900 kroner ekstra…

Du kan i øvrigt tjekke pris iPhone 6S i vores iPhone prisguide, når den den bedste iPhone til dato er klar i Danmark inden for kort tid.