Kan mobilt bredbånd bruges i udlandet?

Selv i udlandet er det rart med Wi-Fi og internet. Men kan mobilt bredbånd bruges med roaming i udlandet? Få svaret her.

Kan mobilt bredbånd bruges i udlandet?

Lige meget om det er ferie eller arbejde, som bringer en til udlandet, så er det ofte en nødvendighed med Wi-Fi og internet. Og her viser mobilt bredbånd virkelig sin styrke, hvor man kan pakke det direkte i tasken, smide det i en stikkontakt og vupti, så er der oprettet Wi-Fi. Men det store spørgsmål er, om abonnementer med mobilt bredbånd overhovedet kan bruges til roaming i udlandet? Svaret til dette er både ja og nej.

Som vi kender det fra mobilabonnementer, så er der både mobile bredbåndsabonnementer med og uden roaming inkluderet. Skal du have dit mobilt bredbånd med til udlandet, så skal det derfor indeholde roaming. Inden det virker, så skal det dog først aktiveres.

Se også: Find de billigste priser på mobilt bredbånd

Det skal aktiveres først

Ja, tager du dit mobile bredbånd med til udlandet, så skal du først aktivere roaming. Hvis ikke, så er der altså ikke hul igennem til internettet.

Det er heldigvis rimeligt simpelt at gøre. Man skal bruge en computer, åbne en browser og gå ind på routerens IP-adresse. Denne står på selve routeren. Det kan fx være 192.168.8.1. Indtast IP-adressen i søgefeltet og tryk enter. Her skal du logge ind i routeren administration, hvor login og password også er at finde på routerens label. Når du er logget ind, går du ind under menupunktet “mobil forbindelse” og vælger at aktivere dataroaming. Menuerne kan afvige fra producent og model. Tryk anvend og så er router og abonnement klar til brug i udlandet.

Mobilt bredbånd med roaming i udlandet

Ikke alle abonnementer til mobilt bredbånd har inkluderet roaming i udlandet. Herunder har vi fundet frem til de udbydere, som tilbyder mobilt bredbånd med roaming.

#1 Teleselskabet 3
20 GB (20 GB kan bruges i 72 lande). Pris: 100 kroner per måned.
50 GB (25 GB kan bruges i 72 lande). Pris: 150 kroner per måned.
200 GB (25 GB kan bruges i 72 lande). Pris: 200 kroner per måned.

Se aktuelle tilbud på mobilt bredbånd hos 3

#2 Telenor
20 GB (10 GB kan bruges i 47 lande). Pris: 99 kroner per måned.
50 GB (20 GB kan bruges i 47 lande). Pris: 149 kroner per måned.
200 GB (20 GB kan bruges i 47 lande). Pris: 199 kroner per måned.

Se aktuelle tilbud på mobilt bredbånd hos Telenor

#3 Telia
20 GB (10 GB kan bruges i 47 lande). Pris: 99 kroner per måned.
50 GB (11 GB kan bruges i 47 lande). Pris: 149 kroner per måned.
200 GB (15 GB kan bruges i 47 lande). Pris: 199 kroner per måned.
Fri data (19 GB kan bruges i 47 lande). Pris: 259 kroner per måned.

Abonnementer med mobilt bredbånd på Telias netværk

#4 Greentel
10 GB (10 GB data kan bruges i EU). Pris: 229 kroner per måned.
15 GB (6 GB data kan bruges i EU). Pris: 179 kroner per måned.
20 GB (7 GB data kan bruges i EU). Pris: 199 kroner per måned.
30 GB (30 GB data kan bruges i EU). Pris: 349 kroner per måned.

Se aktuelle tilbud på mobilt bredbånd hos Greentel

Et billigere mobilt bredbånd med roaming?

Som man kan se herover, så er priserne for relativt små mængder af data til udlandet høje i mobile bredbåndsabonnementer. Benytter man i stedet et almindeligt mobilabonnement i en router til mobilt bredbånd, så ser det helt anderledes ud, hvor man både får mere data og en lavere pris. Det kræver dog at man har en router i forvejen eller man køber en ny/brugt. Fx tilbyder dukaTale, at al data i deres mobilabonnementer kan bruges i 51 lande. Her kan man få fx 20 GB data til roaming i mobilt bredbånd for 119 kroner per måned eller 50 GB for 140 kroner per måned. Se mobilabonnementerne fra dukaTale her.

Se også: Guides og tips til udlandstelefoni

Sagen fortsætter

Den seneste udvikling finder du her. Daniel Søgaard Hald har holdt fast i temaet. 12/5/2021 gik vi videre med et indlæg omkring Telia lokker med billige abonnementer til familien – Du finder den her. Redaktionen har fokus på tematikken. De seneste nyheder finder du her.