Kan mobildækningskort hjælpe med at finde 5G mobilabonnement?

Kan man få hjælp af et mobildækningskort til at afgøre, hvilke teleselskaber skal man vælge, hvis man er ude efter et 5G-mobilabonnement?

Kan mobildækningskort hjælpe med at finde 5G mobilabonnement?

5G begynder så småt at forme sig til noget, vi kan bruge til noget konkret i hverdagen. Der kommer flere nye produkter med 5G og også vores telefoner bliver udstyret med 5G. Kun de allerbilligste telefoner får ikke 5G. Spørgsmålet er så, hvor langt 5G-udrulningen er i Danmark. Udrulningen står teleselskaberne for og der er meget stor forskel på, hvor langt de er lige nu. Kan man bruge et mobildækningskort til at hjælpe i jagten på det bedste 5G-abonnement?

5G dækningskort – hvordan dækker teleselskaberne Danmark med 5G?

Det er essentielt at vide, hvor langt udrulningen er i dag hos de enkelte teleselskaber, hvis man går med planer om at opgradere fra 4G til 5G. Er dækningen meget mangelfuld der, hvor du bruger mobilen mest, så er det spild af penge at investere i.

En metode til at få viden om kvaliteten af mobildækningen hos de enkelte teleselskaber er at benytte et mobildækningskort. Lige nu er det kun YouSee og Telmore blandt teleselskaberne, der har dækningskort med overblik over 5G-udrulningen i Danmark. Det skyldes at de er klart længst fremme på 5G. I dag dækker TDC, der står bag YouSee og Telmores mobilnet, over 90 procent af Danmarks befolkning med 5G.

Det fælles TT-netværk, som Telia og Telenor står bag, samt 3‘s netværk er til sammenligning langt bagefter på 5G lige nu. De arbejder dog på højtryk på udrulningen og der kommer til at ske meget med dækningen de kommende måneder.

For eksempel etablerer Telia og Telenor først 5G-teknologien i de geografiske områder, hvor behovet for ekstra datakapacitet er størst. Det vil sige i de større byer som København, Aalborg, Aarhus og Odense samt i udvalgte erhvervsområder, på fabrikker, logistikcentre og offentlige institutioner.

Her på telepristjek.dk har vi også et mobildækningskort baseret på vurderinger fra danske mobilkunder. På det mobildækningskort kan du se den generelle mobildækning i Danmark samt mobildækningen i de enkelte byer. Ind til videre har langt over 4.000 mobilkunder bedømt kvaliteten af mobildækningen hos deres teleselskab.

Se også: Billige 5G abonnementer

Hvordan får man 5G?

For at få 5G til sin mobil eller som mobilt bredbånd skal man vælge et mobilabonnement med 5G. Flere teleselskaber tilbyder 5G i deres dyreste abonnementer eller man kan tilkøbe det til de billigere 4G-abonnementer.

Lige nu giver det dog ikke rigtig mening at købe et 5G-abonnement til mobilen, hvis man ikke er kunde hos YouSee eller Telmore. De andre teleselskaber dækker ganske enkelt ikke Danmark godt nok endnu.

Når det gælder mobilt bredbånd er det i dag kun YouSee og Telmore, der tilbyder 5G bredbånd. Det kommer også hos de andre teleselskaber her i løbet af foråret og i hvert fald i løbet af sommeren.

Se også: Nyheder om 5G abonnementer