Kan man købe mobiltelefon i udlandet og bruge den i Danmark?

Skal du ud at rejse og overvejer at købe ny mobil eller tablet i det land, du skal rejse til, så er der et par ting, du skal vide inden du køber og tager den med hjem.

Kan man købe mobiltelefon i udlandet og bruge den i Danmark?

Er du på vej ud i den store verden på ferie, så går du måske og overvej køb af ny mobiltelefon, tablet, computer, headset og alt muligt andet. Særligt telefoner og tablets vækker anledning til spørgsmålet: Kan de bruges i Danmark, når man køber dem i udlandet. Det kan de godt fra en del lande, men det er faktisk begrænset, hvor meget du sparer, hvis det skal gå rigtigt for sig. Guide til køb af mobiltelefon og tablet i udlandet.

Hvis du synes, at mobiltelefoner og tablets er dyre i Danmark og forventer at kunne købe dem billigt andre steder i Europa, så bliver du skuffet. Der er faktisk ikke de store forskelle på prisen på mobiltelefoner og tablets inden for EU. Derfor er der næsten ingen grund til at handle den slags produkter på ferien, hvis den går til et EU-land.

 

Køb mobil og tablet i USA

Rejser du derimod til USA, så er der betydelige forskelle på prisen. Så kan du hurtigt du hurtig spare 2-3.000 kroner på en high end mobil. Men det er uden moms. Det er din pligt at oplyse køb af varer i udlandet, der er moms på og det er der på mobiltelefoner og tablets. Momsen er 25 procent.

Det betyder, at køber du iPhone X til 999 dollars i USA, så svarer det lige nu til cirka 6.400 kroner uden moms. Med moms lagt til er prisen 8.000 kroner. Du sparer derfor omkring 900 kroner ved at købe iPhone i for eksempel USA. Køber du iPhone i andre lande skal der også lægges moms på.

Se også: Priser på de bedste mobiltelefoner

 

Kan mobiltelefoner og tablets købt i udlandet bruges i Danmark?

Spørgsmålet til 1 million kroner er så, om man kan bruge sin mobil købt i USA i Danmark med et dansk simkort. Det kan du i langt de fleste tilfælde, bare du køber den uden om et teleselskab – sørg for at den ikke er låst til et teleselskab med simkort, for så kan det blive et værre besvær at få den låst op til brug i Danmark.

Det er en god idé at tjekke med sælger, om telefonen kører på CDMA-netværk eller GSM-netværk. Det er GSM-netværk, der benyttes i Danmark, så vær sikker på, at den understøtter den netværksteknik.

Skal du på ferie i Mellemøsten, Afrika eller Asien er der flere undtagelser, der kan gøre det besværligt at tage mobilen med hjem og bruge den på danske netværk, så det vil være en god idé ikke at købe mobiltelefon eller tablet med datasimkort på de kanter.

Uanset, hvor du vælger at købe mobil eller tablet, så sørg for, at den ikke er operatørlåst.

Se også: Priser på billige mobiltelefoner

 

Opladeren virker ikke og hvad med garantien?

Du risikerer også ved køb af mobil eller tablet i udlandet, at du ikke kan bruge den oplader, der følger med i æsken, da stikket ikke passer til de danske strømstik. Det er dermed en ekstra udgift, der kan blive dig pålagt.

Alt efter hvor du køber din mobil eller tablet, kan du også opleve problemer med garantien, når du kommer hjem. Når mobiltelefonen eller tabletten i stykker, er det ikke sikkert, du lige kan sende den til reparation i Danmark. Du er dog sikret, hvis du har købt den i EU.

Se også: Mobilabonnementer der kan bruges i udlandet

 

Momsregler for køb af mobiltelefon og tablet i udlandet

Det er din pligt at oplyse køb af momsbehæftede produkter i udlandet. Momsen er 25 procent af beløbet, der skal lægges oven i.

Oplyser du ikke momsen og bliver taget i tolden, så skal du betale moms plus en bøde på to gange beløbet og så kan det pludselig blive en rigtig dårlig forretning.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner