Er de billigste mobilabonnementer gode nok?

Kan du nøjes med et af de billigste mobilabonnementer og spare mange penge på mobilregningen? Se guide med fordele og ulemper.

Er de billigste mobilabonnementer gode nok?

Er et mobilabonnement til 39, 49, 59 eller 79 kroner godt nok? Inkluderer de nok fri tale og data til, at kunne være et fornuftigt valg? Læs med i denne guide og få samtidig nogle gode tips med.

Se også: Tips og guides til valg af mobilabonnement

Kan du nøjes med det billigste mobilabonnement?

Teleselskabernes billigste mobilabonnementer har et mindre indhold af mobildata og EU-roaming, men er det nok til dig? Der er nemlig mange penge at spare, hvis du kan nøjes med et af disse abonnementer, der koster helt ned til 39 kr. per måned.

De fleste mobilabonnementer, selv de billigste, inkluderer i dag ofte fri tale. Det er derfor uvigtigt at kigge på taletid. Derimod forøger danskerne hvert år forbruget af mobildata, som der netop ikke er meget af i de billigste mobilabonnementer. I 2024 bruger danskerne i gennemsnit cirka 20 GB per måned.

Men du bør undgå at følge gennemsnittet og derimod kigge på dit eget forbrug. Hvor meget data bruger du om måneden? Dette undersøger du let ved at logge ind på dit mobilselskabs hjemmeside. Her bør du tjekke det månedlige forbrug 6-12 måneder tilbage i tiden.

Man får i de billigte mobilabonnementer så meget data:

  • Mobilabonnement til 40 kr.: Op til fri tale og 10 GB data
  • Mobilabonnement til 50 kr.: Op til fri tale og 15 GB data
  • Mobilabonnement til 60 kr.: Op til fri tale og 20 GB data
  • Mobilabonnement til 70 kr.: Op til fri tale og 50 GB data
  • Mobilabonnement til 80 kr.: Op til fri tale og 100 GB data

Ovenstående viser, at langt de fleste danskere kan klare sig med et mobilabonnement til under 70 kr. Undersøg selv om du kan.

Se de bedste billige mobilabonnementer her

To gode råd, når du vælger teleselskab

Undgå de store dyre teleselskaber (Yousee, Telenor, Telia og Telmore), hvor du betaler en højere pris og samtidig får et meget mindre indhold. Gå i stedet efter et lavprisselskab som CBB, Oister, Flexii og duka, hvor du får meget mere for pengene.

Husk at tjekke mobildækningen, inden du skifter abonnement og selskab. Der er nemlig stadig områder med dårlig mobildækning. Se hos hvilket teleselskab du har bedst dækning i dit område, ved blot at indtaste postnummer.

Se også: Bedste teleselskaber rangeret efter kundetilfredshed og dækning

Hvad får man ikke i de billigste mobilabonnementer?

Går man på kompromis med et billigt mobilabonnement hos et lavprisselskab? Nej, tværimod viser vores undersøgelse af danske teleselskaber, at kunderne oplever bedre kundeservice hos de billigste selskaber.

Se vores undersøgelse af mobilselskabernes mobildækning og kundetilfredshed.

Der kan være den lille forskel, at enkelte lavprisselskaber ikke tilbyder streamingtjenester i deres mobilabonnementer. Det kan man dog få hos CBB i deres CBB Mix og hos Oister i Oistertainment, hvor man kan spare penge på flere forskellige streamingtjenester.

Se også: Mobilabonnementer med streamingtjenester