Disse iPhones og iPads er færdige når iOS 11 kommer

Når iOS 11 kommer, betyder det, at nogle iPhones og iPads bliver forældede. Se her, hvilke det er.

Disse iPhones og iPads er færdige når iOS 11 kommer

Der er både nye telefoner og ny softwareopdatering på vej fra Apple, men alt det nye har også konsekvenser for en del af de ældre modeller.

Den 12. september vil Apple afsløre deres næste iPhone-modeller og alle forventer, at de sammen med iPhone 8, iPhone 7S og 7S Plus også er klar med den første offentlige udgave a iOS 11.

Se også: Priser på iPhones

iOS 11 tager livet af iPhone 5, 5C og iPad 4

iOS 11 skal godt betyde en del nye og gode forbedringer, men får også den konsekvens, at mange ældre telefoner og tablets bliver forældede og ganske enkelt ikke vil kunne køre iOS 11 og få fremtidige opdateringer.

iOS 11 kommer nemlig kun til at kunne køre på 64-bit-enheder, hvilket gør iPhone 5, iPhone 5C og iPad 4 forældede – alle tidligere udgaver af iPhone og iPad er selvfølgelig allerede dømt ude, det blev de med iOS 10. De vil simpelthen ikke længere få opdateringer af deres software. Det lyder måske ikke så slemt, men det handler desværre ikke kun om, at de ikke får de nyeste funktioner, men også at de ikke får de nye sikkerhedsopdateringer.

Se også: De bedste iPhones

Det kan du gøre hvis iOS 11 gør din iOS enhed forældet

Du kan ikke stille så meget om, når det gælder telefoner eller tablets, der forældes. Enten må du leve med en iPhone eller iPad, der ikke kan opdateres – og det er dumt, da du risikerer at sidde med en meget usikker enhed mellem hænderne i fremtiden, som hackere og cyber-kriminelle lettere kan få adgang til.

Eller også må du kigge dig om efter en ny mobil.

Eksperter vurderer, at knap 200.000 apps i App Store ikke er kompatible med iOS 11, som det er nu, hvilket kan betyde en udfasning af de apps. Blandt de ramte apps finder vi favoritter som Infinity Blade, tegneserie-appen Comixology og video-appen Youtube Capture.

Se også: Priser på iPad