iPhone 6 testet: For og imod

iPhone 6 kan nu købes i Danmark og vi har set nærmere på, hvad der gør den god og dårlig.

iPhone 6 testet: For og imod

iPhone 6 er på mange måder en tiltrængt opdatering af hele iPhone-serien. Endelig kommer den nu med en skærm, hvor man ikke behøver sidde og knibe øjnene sammen for at se, hvad der foregår på skærmen.

Vi har set nærmere på den nye lille udgave af de to nye iPhones, der er kommet, nemlig iPhone 6. Den store iPhone 6 Plus ser vi nærmere på i morgen.

Den absolutte største nyhed ved iPhone 6 er, at skærmen er på 4,7 tommer. Det gør den pludselig langt mere interessant til at det, man vil bruge sin mobil til.

Tastaturet er større med større taster, så det er lettere at skrive rigtigt. Skærmen egner sig også bedre til at læse nyheder fra nyhedsmedier eller Facebook. Også e-bøger og film gør sig bedre på den store skærm.

Godt kamera i iPhone 6

Kameraet er en anden rigtig god funktion på iPhone 6. Det er lyn hurtigt til at tage billeder, også mange på få sekunder. iPhone 6 er ikke den absolut bedste kameramobil, men den leverer altid gode billeder. Samtidig er kamerabrugerfladen rigtig let at gå til.

Specielt slow motion-funktionen, hvor man kan optage video med 240 billeder i sekundet er rigtig sjov at lave fede videooptagelser med.

Apple har også tilføjet en smart batterifunktion, hvor man let kan se, hvilke apps der bruger mest batteri på mobilen – så kan man hurtigt slukke de apps, der suger løs, hvis man ikke har behov for dem.

iphone-6-teaser

Med den nye Reachability-funktion kan du lettere få adgang til apps på skærmen ved at tappe på hjem-tasten to gange og også notificeringsmenuen kan man trække ned fra midt på skærmen i stedet for fra toppen. Tanken er god nok, men jeg tvivler på, mange vil bruge den på iPhone 6.

Se bedste tilbud på iPhone 6.

Skærmen fylder ikke nok på fronten

En skærm på 4,7 tommer er faktisk ikke stort i forhold til konkurrerende topmodeller på markedet. Men den er stor nok til de fleste og vil være et kæmpe spring for mange. Ulempen er, at Apple ikke er særlig gode til at udnytte fronten til skærmen. Der er meget spildplads i top og bund, hvilket gør, at iPhone 6 er betydeligt større end andre modeller i denne skærmstørrelse. Det synes jeg er rigtig ærgerligt.

Der er også en par designkoks fra Apples side. For eksempel stikker kameraoptikken på bagsiden ud med cirka en millimeter, så når mobilen ligger med bagsiden ned på for eksempel et bord, så tipper den faktisk i en sådan grad, når man trykker på skærmen, at det er rigtig irriterende.

Den største ulempe ved iPhone 6

Den største ulempe ved iPhone 6 er prisen, når man sammenholder den med andre tilsvarende produkter fra Samsung, LG, Sony, Nokia og Huawei. Men har du allerede en iPhone, så er du formentlig ligeglad med prisen, i hvert fald i et vist omfang. iPhone 6 er en rigtig god mobil, men til pengene kan du finde bedre alternativer eller du kan finde mobiler på tilsvarende niveau til betydeligt lavere pris – så er du advaret!

For:

  • Stor skærm
  • Godt kamera
  • Hurtig brugerflade

Mod:

  • Stor mobil
  • Prisen
  • Designkoks

 Se bedste pris på iPhone 6.

iPhone 6 test – de vigtigste specifikationer

Styresystem: iOS 8

Mål: 138,1 x 67 x 6,9 mm

Vægt: 129 gram

Skærm: 4,7 tommer, 750 x 1334 pixel (326 ppi)

Processor: Apple A8, Dual-core 1.4 GHz

RAM: 1 GB RAM

Hukommelse: 16/64/128 GB,

Opkobling: 4G, Wi-Fi, Bluetooth 4.0

Datahastighed: 150 Mbit/s download, 50 Mbit/s upload (LTE/4G)

Kamera: 8 megapixel, autofokus, to fotolamper

Batteri: Li-Po 1810 mAh