Hvordan virker en Wi-Fi forlænger? Sådan fixer du dårlig internet
De fleste husstande i Danmark har bredbånd, det er nærmest umuligt at leve i dag uden. Men selvom man har en super hurtig bredbåndsforbindelse i hjemmet, betyder det ikke, at hele hjemmet får glæde af internettet. Der kan nemlig være døde punkter og områder, hvor forbindelsen er svag og hastigheden dermed langsom. Det kan fixes med en WiFi forlænger. Sådan bruger man WiFi forlænger til at få bedre internet i hjemmet.
Hvis man har et dødt WiFi spot i ens hjem, så kan en WiFi forlænger være en løsning. Det er både en billig og praktisk løsning til at forbedre internetoplevelsen i hele hjemmet. Man sætter enheden i et strømstik og ens WiFi-forbindelse får længere rækkevidde. Det lyder let at sætte op – og det er det egentlig også. Vi forklarer her om fordele og ulemper ved WiFi forlængere.
Se også: Få bedre internet i hjemmet
WiFi forlænger – sådan fungerer det
En WiFi forlænger handler først og fremmest om at sikre dækning i hjemmet, hvor der ingen dækning er. WiFi er en trådløs teknologi, der har en vis rækkevidde og som man få blokeret signalstyrken. WiFi opererer på forskellige frekvenser, formentlig 2.4GHz, 5GHz eller 6GHz.
Jo højere frekvens desto højere hastigheder, men kun over meget korte afstande. Lavere frekvenser har til gengæld bedre rækkevidde og kan lettere trænge igennem ting.
En WiFi forlænger skaber i praksis sit eget netværk oven på det oprindelige, men når den er sat op og aktiveret, så er det ikke noget, man bemærker i hverdagen. Din tablet forbinder automatisk til den opkobling, der er bedst. Enhederne har også adgang til resten af en lokale netværk som på helt normalvis.
Se også: Find billig bredbånd med høje hastigheder
Placeringen er vigtig
Vær opmærksom på, at en WiFi forlænger naturligvis er afhængig af en god WiFi-bindelse i hjemmet. Har du langsomt bredbånd, vil det selvfølgelig også smitte af på WiFi forlængeren.
Du skal også være opmærksom på, at du ikke placerer forlængeren, så den forstyrrer hovedadgangspunktet. De to enheder må ganske enkelt ikke være for tætte på hinanden, da deres signaler ellers kan forstyrre hinanden og dermed forringe hastigeden for begge enheder.
Se også: Nyheder om bredbånd
Historien slutter ikke her
Næste kronologiske indslag i fortællingen kommer her. Daniel Søgaard Hald gik et skridt videre. 22/4/2021 blev sagen bragt videre med en artikel omkring temaet Mobilabonnementer hos 3 får mere data – se sammenligning – Forstættelsen om temaet kan læses her. Redaktionen dækker emnet fortløbende. Se seneste nyt her.