Hvordan kan forældre kontrollere børns brug af mobilen?

Forældrekontrol, forældrestyring, forældreovervågning - kært barn har mange navne, men mulighederne for at styre barnets mobilbrug er mange.

Hvordan man kan som forælder kontrollere, hvor meget ens barn bruger mobilen og had de bruger deres mobil til? Der er efterhånden kommet rigtig meget fokus på de skadelige virkninger, der er ved overdrevent mobilbrug for børn. En mobil er et smart redskab for børn og forældre, men særligt børn kan komme slet på afveje, hvis der ikke sætte forældrestyring på.

Det er blandt andet muligt helt enkelt at styre, hvor lang tid barnet overhovedet kan bruge deres mobil. Skærmtiden kan bestemmes og styres af forældrene med indstillinger på både iOS og Android. Forældrene kan også styre, hvornår telefonen kan bruges i løbet af dagen. Hvilke apps og spil må barnet hente? Det kan du også styre i telefonernes indstilling.

Internettet kan være en spændende og praktisk sted, også for børn. Særligt for børn kan det dog også være et ubehageligt sted. Som forælder kan du bestemme og indstille på mobilen, hvis du vil forbyde børn adgang til særlige hjemmesider.

Du kan også indstille i iOS og Android, hvem barnet kan ringe og sms’e til og hvem der må ringe og sms’e til barnet. Der er mange muligheder for automatisk opsætning til styring og kontrol af barnets telefon. Vi gennemgår dem i denne omgang Fokus. Du kan også læse store grundige gennemgange til forældrekontrol på iOS og Android på mobil.nu.

Se også:

Vind højtaler til 999 kroner

Vi har en højtaler fra Libratone på højkant, nemlig Too, der kom ud på markedet til en vejledende pris på 999 kroner. For at deltage i lodtrækningen skal du blot stille os et spørgsmål her under videoen eller under videoen på YouTube.

Test af højtaler og diverse tech-nyheder

Vi har testet Huawei Sound X, en lettere futuristisk udseende højtaler med super god lyd, men som ikke er så smart, som vi havde håbet. Læs hele testen af Huawei Sound X.

På nyhedsfronten kommer vi omkring batteriudfordringer på iPhone 12; 5G-udfordringer for Huawei i Sverige og endelig driller den nye funktion Hum to Search os også – man skulle ellers kunne foretage nynnesøgning på musik med Googles nye funktion til Assistant.

Endelig er Huawei Mate 40 Pro lanceret og er allerede kåret til at være verdens bedste kameramobil – men kommer den til Danmark?

Se også: Nyheder om tech og mobil