Hvor meget data i EU har man brug for?

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og mange danskere skal på ferie sydpå. Men hvor mange GB data har man egentlig brug for på en typisk rejse?

Hvor meget data i EU har man brug for?

Det begynder så småt at dufte af sommer, og det betyder, at mange danskere er ved at planlægge årets rejse i sommerferien. Måske er du helt stålfast på, hvor rejsen går hen, men er du lige så sikker på, hvor meget mobildata du egentlig har behov for på ferien? Formentlig ikke.

Mange danskere har et begrænset kendskab til deres forbrug af mobildata. Det kan derfor også være svært at vide, hvor meget roaming man har brug for, når rejsen går til de varme lande eller et hvilket som helst andet EU-land, hvor de fleste af danskernes rejser foregår.

Se også: Find det bedste mobilabonnement til prisen

Så meget data bruger du på en uges ferie

Ifølge Energistyrelsen blev der i gennemsnit brugt 14,4 GB data om måneden på et abonnement i andet halvår af 2020. Det tal er formentlig steget noget siden, så lad os for en god ordens skyld antage, at der typisk bruges 20 GB data på en måned.

Mange rejser på en ferie til udlandet, der typisk varer en uge. Bruger man samme forbrug i udlandet som i Danmark, kan man altså forvente et forbrug af data på en typisk rejse, der løber op i omkring 4,6 GB data.

Nogle danskere vil måske have et lavere mobilforbrug i udlandet end hjemme, fordi man er mindre ved telefonen. Omvendt vil andre måske have et højere forbrug, fordi man ikke har adgang til lige så mange og gode Wi-Fi-netværk. Hvis du forventer at bruge din mobil mindre eller lige så meget i udlandet som hjemme, kan du altså som en tommelfingerregel regne med, at knap 5 GB data bør række til en almindelig rejse à en uges varighed.

Undersøg dit mobilforbrug inden afrejse

Inden du tager på ferie, bør du derfor undersøgte dit reelle forbrug af mobildata. Log på dit teleselskabs hjemmeside og tjek dit forbrug nogle måneder tilbage. Det giver dig et indtryk af, om du har en tendens til at bruge 2, 10, 50 eller måske 500 GB data om måneden.

Overfør derefter dit typiske månedsforbrug af data til det antal dage, du skal være udenlands, og så bør du have en idé om, hvor meget EU-roaming du skal have i dit abonnement for ikke at risikere at mangle mobildata i udlandet.

Om 5 GB data er nok til netop dig, afhænger dog i høj grad af den enkeltes forbrug af mobildata. Hvis du er tilbøjelig til at bruge masser af data hjemme i Danmark, vil det med al sandsynlighed også være tilfældet i udlandet. Du bør derfor justere dine forventninger til dataforbruget i udlandet efter dit forbrug herhjemme.

Læs også: Abonnementer med roaming

Billigste abonnementer med EU-roaming til rejsen

Hvilket abonnement skal du vælge, hvis du kun har brug for et begrænset forbrug af data på en rejse til udlandet i løbet af sommeren? Det giver vi tre gode bud på herunder, hvor vi har fundet de billigste abonnementer med mindst 5 GB roaming i EU.

dukaTALE
5 timers tale og 5 GB data (dertil yderligere 5 GB i EU)
Netværk: Telia
Pris: 59 kroner per måned
Se aktuelle priser og tilbud hos dukaTALE

OiSTER
6 timers tale og 6 GB data (heraf 6 GB i EU)
Netværk: 3
Pris: 59 kroner per måned
Se aktuelle priser og tilbud hos OiSTER

Greentel
2 timers tale og 10 GB data (heraf 6 GB i EU)
Netværk: Telia
Pris: 65 kroner per måned
Se aktuelle priser og tilbud hos Greentel