Hvor meget data i EU har man brug for?

Men hvor mange GB data har du brug for på ferien i udlandet og hvad koster det? Bliv klogere i denne guide til dataroaming i Europa.

Hvor meget data i EU har man brug for?

Husk data til brug i udlandet, inden du tager afsted på ferie. Her kan du blive klogere på, hvor meget data du har brug for og hvad det koster.

Se også: Find det bedste mobilabonnement til prisen

Så meget data bruger du på en uges ferie

Det begynder så småt at dufte af sommer, og det betyder, at mange danskere er ved at planlægge årets rejse i sommerferien. Inden du tager afsted skal du sikre sig, at du har mobildata i dit abonnement, som du kan bruge i udlandet.

Danskere bruger i gennemsnit cirka 20 GB data om måneden på deres smartphone. Mange rejser på en ferie til udlandet, der typisk varer en uge. Bruger man samme forbrug i udlandet som i Danmark, kan man altså forvente et forbrug af data på en typisk rejse, der løber op i omkring 4,6 GB data.

Nogle danskere vil måske have et lavere mobilforbrug i udlandet end hjemme, fordi man er mindre ved telefonen. Omvendt vil andre måske have et højere forbrug, fordi man ikke har adgang til lige så mange og gode Wi-Fi-netværk.

Hvis du forventer at bruge din mobil mindre eller lige så meget i udlandet som hjemme, kan du altså som en tommelfingerregel regne med, at knap 5 GB data bør række til en almindelig rejse à en uges varighed.

Se også: Tips til Roaming i EU, Verden & Udlandstelefoni

Undersøg dit mobilforbrug inden afrejse

Inden du tager på ferie, bør du derfor undersøge dit reelle forbrug af mobildata. Log på dit teleselskabs hjemmeside og tjek dit forbrug nogle måneder tilbage. Det giver dig et indtryk af, om du har en tendens til at bruge 2, 10, 50 eller måske 500 GB data om måneden.

Overfør derefter dit typiske månedsforbrug af data til det antal dage, du skal være udenlands, og så bør du have en idé om, hvor meget EU-roaming du skal have i dit abonnement for ikke at risikere at mangle mobildata i udlandet.

Læs også: Abonnementer med roaming

Hvad koster mobilabonnement med data i Europa?

Tager vi udgangspunkt i de 5 GB data til en uges ferie i Europa, kan du nøjes med et meget billigt mobilabonnement.

Fra kun 49 kr. per måned kan du få 20 GB data i Europa. Så kan du altså rejse en hel måned, hvis du har et gennemsnitligt dataforbrug på din mobil. Hertil får du fri tale og 15 GB data – dette er et mobilabonnement fra teleselskabet Flexii.

Se billige mobilabonnementer med EU-data