Hvor mange GB data har jeg brug for på mobilen?

Hvor meget mobildata skal der være inkluderet i mit mobilabonnement? Sådan finder du ud af, hvor meget data du har brug for på din smartphone.

Hvor mange GB data har jeg brug for på mobilen?

Du er på jagt efter et nyt mobilabonnement, men er i tvivl om hvor meget data der skal være i dit mobilabonnement? Læs denne guide og vælg det rigtige og billigste mobilabonnement til dig behov og forbrug.

Se også: Tips til billigere og bedre mobiltelefoni

I dag er det nemlig primært mængden af mobildata, der afgør prisen på mobilabonnement. Det er derfor vigtigt, at man ikke blot vælger et mobilabonnement med en stor mængde data, da du kan spare mange penge ved at finde ud af hvor meget du reelt har brug for.

Sådan vælger du den rigtige mængde data

Vælger du en mængde mobildata der matcher dit reelt forbrug, kan du spare mange penge.

Seneste tal om danskernes dataforbrug siger, at en dansker i gennemsnit bruger 20 GB data om måneden på sin mobil. Det er en ret stor stigning de seneste år og indikerer, at særligt video er noget, vi bruger vores mobil meget til.

Men du bør undgå at kigge på et tal som dette. Det bedste og mest præcise du kan gøre, er at tjekke dit forbrug.

Gå ind på dit teleselskabs hjemmeside og se dit dataforbrug på mobilen for de sidste 6 til 12 måneder. Med viden om dit reelle forbrug, kan du ganske let vælge det rigtige mobilabonnement for dig.

Husk at have en lille buffer i mobildata. Det er nemlig besværligt og dyrt at løbe tør for data. Bruger du 20 GB per måned, bør du derfor vælge et mobilabonnement med cirka 25 GB.

Sammenlign og find det bedste mobilabonnement

Reducér dit forbrug af mobildata og spar yderligere

Kan du reducere dit dataforbrug på mobilen, kan du spare flere penge på mobilabonnementet.

For det første kan man vælge at slå automatisk afspilning af videoer fra i apps som Facebook, Instagram, Youtube og andre tjenester. På den måde undgår man, at videoer automatisk afspilles, når man scroller gennem feeds og dermed ikke suger unødvendig data.

Gode råd er for eksempel: Hop altid på Wi-Fi, download på forhånd og hold et øje på dit forbrug.

Du kan vælge at downloade film, serier og musik til din mobil via Wi-Fi, så det kan afspilles uden at bruge mobildata.

Se også: Sammenlign priser og tilbud på alle abonnementer