Hvad skal man tænke over når man køber ny mobil?

Hvad skal man tænke over når man køber ny mobil? Det spørgsmål får vi ofte – læs, hvad vi råder til, inden du bare køber løs.

Hvad skal man tænke over når man køber ny mobil?

(Annoncørbetalt indhold lavet i samarbejde med CBB Mobil) Hvad skal man tænke over, når man køber ny mobil? Handler det kun om pris og funktioner eller er der også andre ting, man skal have med i tankerne, inden man brugere flere tusind kroner på en ny mobil?

Toptelefoner, der er kommet på markedet inden for de sidste 2-3 år, har så høj kvalitet, at du ikke nødvendigvis behøver at købe den nyeste og dyreste telefon på markedet. Køber du for eksempel en Samsung Galaxy S10 fra 2019, iPhone 8 fra 2017 eller OnePlus 6T fra 2018, så får du en mobil, der stadig har høj kvalitet. Og det til en forholdsvis lav pris, da ældre telefoner falder i pris i takt med, at nye generationer indtager scenen.

Køber du en to år gammel telefon, kan du sagtens få en stor super skarp skærm med flotte farver, høj bygge kvalitet, fremragende kamera, hurtig brugerflade, lang batteritid og så videre. Dit mobilbehov kan derfor formentlig sagtens blive dækket ind af den billigere topmodel med et par år på bagen.

Det er noget, der er værd at tænke over, når man skal købe ny mobiltelefon. Men hvad skal man ellers tænke over, når man køber ny mobiltelefon?

Derfor kan det være smart at købe en nylanceret mobil

Dog er det værd at hæfte sig ved levetiden på telefoner, når man skal købe ny mobil. Apple skal have ros for at opdatere deres telefoner med nye iOS-versioner og sikkerhedsopdateringer i 4-5 år. Det sikrer dem en lang og sikker levetid. Android-telefoner kan også have en lang levetid, men bare ikke på samme sikre måde som iPhones. Android-producenterne opdaterer nemlig ikke deres telefoner i lige så lang tid som Apple. Det er heldigvis blevet bedre på de seneste, hvor Samsung har meldt ud, at de opdaterer en række af deres telefoner, både de dyre S- og Note-telefoner og de billigere A-telefoner i tre år. OnePlus er også kendte for at opdatere deres telefoner i tre år. Det giver en god tryghed, når man køber mobil. Derfor kan det være en god idé at købe en ny mobil, der lige er kommet på markedet, da du så har større sikkerhed for trygt at kunne bruge den i lang tid.

Normalt er det de dyrere og bedste telefoner, der får opdateringer i længst tid, men faktisk tilbyder Nokia opdateringer i i hvert fald et par år af selv deres allerbilligste mobil. Det kan være en god vide at have, hvis man går og tænker på at købe ny mobil.

Nye telefoner på vej

Samsung har netop lanceret deres nyeste S21-serie og til efteråret kommer der en ny Note-telefon – ind mellem får vi en række forskellige Galaxy A-telefoner at se. OnePlus kommer med deres nye 9-serie her i løbet af foråret. Også Motorola, Nokia og Sony er på trapperne med nye telefoner.

Se også: Find priser på telefoner