Hvad skal man gøre hvis man har mistet sin mobil?

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg mister min mobil eller den bliver stjålet? Vi guider til de ting, du skal skynde dig at gøre.

Hvad skal man gøre hvis man har mistet sin mobil?

Har du mistet din mobil? Så er gode råd dyre – bare ikke her på telepristjek.dk, hvor vi giver dig gratis råd og vejledning. Her forklarer vi, hvad du skal gøre, hvis du mister din mobil.

Det værste man kan miste nu om stunder, i hvert fald af materielle ting, er ens mobil. Det er selvfølgelig træls at miste mobilen i sig selv, som kan have været dyr. Endnu værre er det med alle de private ting, der ligger på en mobil i dag. Samtidig bruger vi mobilen til mange praktiske ting i hverdagen og det er ikke for meget at sige, at mobilen nærmest er en forlænget del af en krop.

Hvad skal jeg gøre hvis jeg mister mobilen eller den stjæles?

Men hvad skal man så gøre, hvis man er så uheldig at man mister sin mobil af den ene eller anden grund. For eksempel at man glemmer den et sted eller får den stjålet.

Se også: Køb billig telefon

Tyverispærring af din mobil

Hvis du ikke ved, hvor din mobil er, så skal du sørge for at tyverispærre dit SIM-kort hos dit teleselskab. Det skal du gøre hurtigst muligt og du kan gøre det enten online ved at logge ind på din konto hos dit teleselskab – eller ved at ringe til dem.

Det er vigtigt, at du tyverispærrer dit SIM-kort, hvis du har mistet din mobil, så du ikke hæfter for eventuelt misbrug.

Du er nemlig ansvarlig for og hæfter for forbruget på dit abonnement, indtil dit simkort er spærret. Mister du din mobil i udlandet, men ikke kan se et øget forbrug af tale eller data, så er der stadig være risiko for, at dit abonnement er blevet misbrugt. Der går nemlig som regel nogle uger, inden udlandsforbrug registreres.

Det er også vigtigt, at du anmelder tyveri af telefonen til politiet og din forsikring. Her skal du oplyse mobilens IMEI-nummer. Du finder IMEI-nummeret på købsbeviset, som formentlig blev sendt til din mail, da du købte mobilen.

Se også: Bestil billig mobilabonnement

Betaler man stadig for abonnementet når det er spærret?

Når du har disse formalia på plads, skal du bestille et nyt SIM-kort hos dit teleselskab. Det koster normalt penge, typisk fra cirka 80 kroner og op. Når du modtager det nye SIM-kort, fjerner du tyverispærringen ved igen at logge ind på din konto hos dit teleselskab. Det er gratis at fjerne tyverispærring. Aktivér så det nye SIM-kort, efter du har fjernet tyverispærringen.

Vær opmærksom på, at du stadig betaler for abonnement selvom simkortet er spærret.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer