Hvad koster ekstra mobildata hos teleselskaberne?

Hvis du køber mobilabonnement til meget lav pris, risikerer du at skulle betale dyrt, når du løber tør for data. Så meget koster ekstra mobildata.

Hvad koster ekstra mobildata hos teleselskaberne?

Når man skal vælge mobilabonnement, er der fristende at gå efter et billigt et, som man tænker godt kan dække ens mobilforbrug. Er der bare 2-3 timers tale og en håndfuld eller to GB data inkluderet hver måned, hvorfor så bruge mere end 70-80 kroner på et mobilabonnement? Ved man, at man har et meget lille mobilforbrug, så er der naturligvis ingen grund til at vælge et dyrere abonnement med indhold, man aldrig får brugt.

Billige mobilabonnementer kan blive ekstremt dyre

Desværre er det de færreste, der kan klare sig med nogle få GB data om måneden. 2-3 timers tale klarer de fleste sig nok med, men ikke nogle få GB data. I følge Energistyrelsens seneste opgørelse over danskernes forbrug, så bruger en dansker i gennemsnit 11,9 GB data om måneden.

Køber du derfor et abonnement med 5 GB data, så kan det hurtigt blive en dyr omgang eller rigtig træls at gå på nettet, hvis du løber tør for data midt på måneden. Træls, hvis du ikke gider betale for ekstra data, da hastigheden så sættes ned til enten 128 eller 64 kbit/s. Dyrt, fordi ekstra data koster virkelig meget.

Se også: Mobilabonnementer med meget data

Hvad koster ekstra mobildata? 

Her er nogle eksempler på, hvad det koster at købe ekstra data hos forskellige teleselskaber:

  • Alka Mobil: 15 kroner per GB
  • Oister: 2,7 øre per per MB – 27 kroner per GB.
  • CBB Mobil: 49 kroner for 2 GB. Man skal købe mindst 2 GB af gangen). Man kan også købe større pakker til bedre samlet pris per GB.
  • Call me: 39 kroner per GB. Man kan også købe større pakker til bedre samlet pris per GB
  • YouSee: 50 kroner for 3 GB. YouSee tilbyder kun køb af mindst 3 GB ekstra data
  • Telenor: 49 kroner for 1 GB. Telenor tilbyder også køb af større ekstra datapakker til bedre samlet pris per GB
  • Greentel: 49 kroner for 1 GB. Greentel tilbyder også køb af større ekstra datapakker til bedre samlet pris per GB

Se også: Mobilabonnementer vi anbefaler

Billige mobilabonnementer passer ikke til normalt mobilbrug

Over tid ligner det derfor et rigtig dårlig køb, hvis man går efter et mobilabonnement med 10 GB eller mindre. I hvert fald hvis du har et forbrug som en almindelig dansk mobilbruger, der streamer musik og video, fører videosamtaler, læser nyheder på nettet, er på sociale medier og så videre.

Og hvem gør ikke det efterhånden…?

Se også: Nyheder om mobilabonnementer

 

Det videre forløb i sagen

Vi kunne ikke gøre andet end at fastholde fokus. Steen Jørgensen holdt fast i sin interesse i tematikken. 2/3/2021 gik vi et spadestik dybere og bragte sagen om Alka Mobil er vanvittig dyr telefoniKlik her og læs videre.. Er du interesseret i absolut seneste nyt om temaet, så klik her..