Hurtigere bredbånd til sommerhuse – men stadig mangelfuld dækning

Det er langt fra alle sommerhuse i Danmark, der kan få hurtig bredbånd og over 30 procent må nøjes med tæt på ubrugelige hastigheder.

Hurtigere bredbånd til sommerhuse – men stadig mangelfuld dækning

I følge nyeste tal fra Energistyrelsen har 91 procent af alle boliger og virksomheder i Danmark har adgang til 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload, hvilket er en stigning på to procentpoint i forhold til 2017.

Flere danskere har generelt adgang til meget høje hastigheder. 74 procent af alle boliger og virksomheder har adgang til mindst 500 Mbit/s download, hvilket er en stigning på 13 procentpoint sammenlignet med 2017, hvor 61 procent havde adgang til denne hastighed.

 

Hurtigere bredbånd til sommerhuse – men stadig meget mangelfuld

Og mere interessant for mange er det måske, at også sommerhuse oplever god vækst, når det handler om hurtigt internet. 60 procent af alle sommerhuse har adgang til mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload, hvilket er 8 procentpoint højere end i 2017.

Taler vi de ekstremt høje hastigheder med 500 Mbit/s download, er det kun kun 53 procent af sommerhusene i Danmark, der er dækket. Der er dog stadig noget at arbejde med i sommerhusområderne, når vi taler bredbåndsdækning, da vi skal helt ned på 2 Mbit/s download og 0,5 Mbit/s upload for at kommer over 80 procent dækning – med de hastigheder, der er tæt på at være ubrugelig i dagens opkoblede samfund, er tallet på 86 procent. 30 Mbit/s download kan formentlig dække de flestes behov til at være fornuftigt koblet op til nettet, dækker 68 procent af sommerhusene i Danmark.

Se også: Find billige priser på hurtig bredbånd

 

Generel god forbedring af bredbåndsdækningen i Danmark

På regionalt plan er den største udvikling fra 2017 til 2018 sket i Region Sjælland. Her er dækningen med adgang til 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload steget med 5 procentpoint til 84 procent Region Nordjylland, – Midtjylland, – Syddanmark og – Hovedstaden er i samme periode steget med henholdsvis 4, 1, 1 og 2 procentpoint. Region Sjælland er dog stadig den region, der har den laveste dækningsprocent med de 84 procent. Region Syddanmark har den bedste bredbåndsdækning, når vi taler mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload med 96 procent dækning.

Siden 2015 er dækningen af boliger og virksomheder med adgang til 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s steget fra 63 procent i 2015 til 81 procent i 2018, hvilket er en stigning på 18 procentpoint. Det vidner altså om en betydelig forbedring af bredbåndsdækningen i yderområderne. Disse tal dækker altså ikke sommerhusområder.

Se også: Sammenlign priser på bredbånd