duel

Huawei Mate 8 vs Nexus 6P – et år på bagen, stadig voldsomt gode phablets

Huawei Mate 8 og Nexus 6P er to mobiltelefoner, der fik folk til at kigge en ekstra gang, da de blev lanceret for cirka 12 måneder siden. Specielt fordi de har store skærme. Rigtig store skærme!

6 tommer til Mate 8 og 5,7 tommer til Nexus 6P – den første med fuld HD opløsning og den anden med 2K-opløsning.

Derudover er begge modeller fantastisk kraftfulde med det for sidste år ypperste inden for processorer og RAM, altså de dele, der skal sikre en hurtig brugerflade og dermed for en stor del også god brugeroplevelse.

Mate 8 og Nexus 6P havde også det tilfælles, at de begge var ganske dyre, da de kom ud på markedet, men de er siden hen faldet i pris og begge står i dag som virkelig fremragende køb – i hvert fald hvis man er ude efter en mobil med stor skærm.

huawei mate 8 mobil med bedst batteritid

 

Huawei Mate 8

 

nexus 6p anbefalet mobil

 

Nexus 6P

Se også: Sammenlign de bedste mobilabonnementer

Hvilken er bedst? Mate 8 eller Nexus 6P

Vi skal her se nærmere på fordele og ulemper ved Mate 8 og Nexus 6P, når de sættes over for hinanden i en række vigtige kriterier – så kan du forhåbentlig blive klogere på, hvilken du skal købe.

Mate 8 vs Nexus 6P – Skærm

Mate 8 har en lidt større skærm med 6 tommer mod de 5,7 tommer på Nexus 6P – til gengæld er skærmen på 6P skarpere.  I praksis vil de færreste dog kunne opleve forskel i skarpheden. Mate 8 er lidt bredere men faktisk kortere end konkurrenten – skal skærmen bare være så stor som muligt, så er det Mate 8 man skal gå efter.

Mate 8 vil være fremragende til videoer, spil og andre former for multimedieunderholdning.

Se også: Mobilen med bedste skærm

Mate 8 vs Nexus 6P – Batteri

Mate 8 har batteri på 4.000 mAh og Nexus 6P har batteri på 3.450 mAh.

I praksis oplever vi Mate 8 til at have bedst batteritid – formentlig bare takket være det lidt kraftigere batteri.

Se også: Mobil med bedst batteri

 

Mate 8 vs Nexus 6P – Brugerflade

Nexus 6P kører stort set med helt ren Androd-brugerflade, helt som Google har tænkt den skal være. Med kraftfuld processor og 3 GB RAM har den derfor en super hurtig brugerflade, der er rigtig let at gå til.

Mate 8 har en brugerflade, der er noget anderledes i udseende, da Huawei lægger deres egen Emotion UI hen over Android og tilføjer en række visuelle og funktionelle ændringer.

Jeg oplever faktisk ikke, at dette gør Mate 8 langsommere i brug end 6P og selvom der kan være en del ting på Mate 8, jeg godt kunne undvære, kan det være, andre vil få glæde af dem. Men funktionen med at kunne gøre skærmen “mindre”, altså trække apps og ikoner ned på skærmen og mulighed for lettere at skrive på tastaturet med én hånd er en fordel.

Men Nexus 6P står til at have den mest simple brugerflade af de to phablets.

Se også: Bedste brugerflade i mobil

Mate 8 vs Nexus 6P – Kamera

Der er ikke sparet på kamerakrudtet i begge mobiler og vi finder blandt andet lav blænde hos begge på 2.0 (godt til billeder i mørke),

Der er optisk billedstabilisering i Mate 8, men ikke i Nexus 6P – til gengæld har 6P laserautofokus til hurtigere fokusering, når lyset ikke er optimalt.

Begge telefoner tager rigtig gode billeder  og laver fine videooptagelser – 6P kan dog optage video i 2K, mens Mate 8 kun kan optage i fuld HD.

Se også: Bedste kameramobil

 

Mate 8 vs Nexus 6P – Samtale og antennekvalitet

Selvom man køber en stor mobil med stor skærm for at kunne nyde en masse dejlig underholdning på den, så skal man naturligvis også kunne tale i den og i det hele taget kunne være online med den – antennekvaliteten er selvfølgelig meget afgørende for den samlede oplevelse.

Jeg oplever ingen forskel på de to mobiler – samtaler forløber på samme måde og med samme kvalitet og den generelle oplevelse med opkobling til nettet er også stort set identisk.

Se også: Mobiltelefoner med bedst antenne

 

Fordele ved Huawei Mate 8

+ Design (9/10)
+ God skærm (9/10)
+ Hurtig på nettet (9/10)
+ Hurtig brugerflade (9/10)
+ Batteri (10/10)

Se også: Test & bedømmelse af Mate 8

Bedste mindste pris 4.199 kroner ved Call me

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Huawei

 

Fordele ved Nexus 6P

+ Design (9/10)
+ God skærm (10/10)
+ Hurtig på nettet (9/10)
+ Hurtig brugerflade (10/10)
+ Batteri (9/10)

Se også: Test & bedømmelse af Nexus 6P

Bedste mindste pris 3.479 kroner ved Call me

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Google

Konklusion

Er det for at få en stor skærm til at se videoer på, så er Mate 9 mobilen man skal vælge – på grund af størrelsen og den udmærkede opløsning. Med en lidt bedre batteritid kan den også være en fordel.

Men generelt giver Nexus 6P mest værdi for pengene og er på alle måder en fremragende mobil med super flot skærm, flot batteritid, rigtig godt kamera og en lyn hurtig og intuitiv brugerflade. Samtidig er den også 700 kroner billigere end Mate 8!

Se også: Find den mobil der passer til dit behov med testtool