Huawei kan gøre comeback – flere firmaer har allerede droppet forbuddet

Flere vigtige selskaber dropper nu forbud mod Huawei, hvilket kan tyde på, at en mere omfattende løsning mellem USA og Huawei kan være på vej - og det er godt nyt for mobilkøberne.

Huawei kan gøre comeback – flere firmaer har allerede droppet forbuddet

Huawei gør, hvad de kan for at komme sig ovenpå den voldsomme lussing, de fik for snart to uger siden, da den amerikanske regering satte det kinesiske selskab på listen over selskaber, der ikke må handles med. Der er dog lys forude, tyder det på, for flere firmaer er allerede i gang med forhandlinger om igen at kunne handle med Huawei. Det kan være første skridt i Huaweis comeback.

 

Forbud mod Huawei ophører hos flere vigtige selskaber

Som sagt skete der for knap to uger siden det, at Donald Trump gjorde alvor af sine trusler og sortlistede Huawei med den konsekvens, at det ikke længere er tilladt for amerikanske selskaber at sælger komponenter til Huawei. Det betød, at selskaber som Google, Qualcomm og Intel opsagde samarbejdet med Huawei og mere eller mindre afskar kineserne fra en lang række komponenter og software, de bruger i deres produkter.

Nu ser det imidlertid ud til, at situationen er ved at vende, for nogle af de firmaer, der vendte Huawei ryggen, er tilsyneladende klar til igen at samarbejde med Huawei. Går man ind på hjemmesiderne for eksempelvis WIFI Alliance, Bluetooth SIG, Jedec og SD Association, kan man se, at Huawei igen er med på listen over officielle samarbejdspartnere.

De fire var ellers med i flokken sammen med de førnævnte, der alle opsagde samarbejdet i kølvandet på sortlistningen. De havde helt enkelt ikke noget alternativ, det var bare at følge loven, fordi hovedkvarteret for hvert af de nævnte selskaber ligger i USA.

Se også: Bedste pris på Huawei Mate 20 Pro

 

Kan USA og Huawei nærme sig en løsning?

At Huawei igen er med på listerne, tyder på, at man har fundet en udvej til at løse situationen på en lovlig måde, eller at Huawei har indgået en aftale med USA, som vi i så fald nok snart kommer til at høre mere om.

Se også: Sammenlign priser på Huawei mobiler