Holdbarhed og pris vigtigt ved køb af telefoner i fremtiden

Når folk i dag og i fremtiden skal vælge ny mobil, så står batteritid og holdbarhed øverst på listen over ting, der skal spille maksimalt.

Holdbarhed og pris vigtigt ved køb af telefoner i fremtiden

GSMA har spurgt cirka 1.400 mobilbrugere om, hvad forventer at ville prioritere i fremtiden, når de skal købe mobiltelefon. Det er der kommet et par interessante betragtninger ud af. For det første er der naturligvis det med 5G. 5G hypes rigtig meget og faktisk bliver det nærmest umuligt at købe en telefon uden 5G i 2021 og særligt længere ud i tiden. Der er i hvert fald stor interesse for 5G-telefoner, lyder det i undersøgelsen.

Det sidste års tid har verden været plaget af COVID-19-pandemien. Den har ikke kun ført til øget risiko for at blive syg, den har også lukket store dele af samfundet ned verden over med økonomiske følger. Mange har mistet deres job eller har været tvunget til at gå ned i tid. Det smitter af på købelysten, tyder noget på. Det har fået folk til at holde på deres telefon i længere tid end normalt, nemlig fra to år til nu tre år, inden den skal skiftes ud.

Se også: Telefoner med lang batteritid

Batteritiden er vigtigst ved køb af ny telefon

Det betyder samtidig, at folk prioriterer lidt anderledes funktioner og ting på deres mobil end normalt. Typisk vægtes kamera for eksempel meget højt. I den undersøgelse, som GSMA står bag, er batteriet blevet det vigtigste på en mobil. Batteritiden har altid været blandt de vigtigste funktioner, men nu er den altså blevet topprioritet.

Holdbarheden ligger på en andenplads tæt forfulgt af sikkerhed og kamera. Holdbarhed og sikkerhed er helt nye på listen over ting, som køberne prioriterer højt.

Se også: Telefoner bygget i gode materialer

Tilbehør gør brugerne mere loyale

En interessant ting, der også kom ud af undersøgelsen, er, at 21 procent af mobilbrugerne også har et stykke tilbehør til deres mobil i form af et ur, fitness tracker og lignende fra samme producent. Det er særligt interessant for de enkelte mobilproducenter. Med tilbehør fra samme producent opstår der nemlig en højere loyalitetsfølelse hos den enkelte bruger.

Overvejer man en ny mobil, kan det blive sværere at overbevise brugeren om at skifte mobilbrand, hvis denne i forvejen har andet udstyr fra samme producent.

Se også: Sammenlign priser på telefoner