Harmony er navnet – Huaweis cross-platform-system

Harmony er navnet på Huaweis cross-platform-system, der skal kunne bruges på tværs af enheder som mobiltelefoner og computere - kan være klar i 2020.

Harmony er navnet – Huaweis cross-platform-system

De seneste måneder har fokus i den grad været på Huawei og de udfordringer, selskabet har og har haft med de amerikanske myndigheder. En tid så det ud til, at Huawei ville blive afskåret fra at kunne bruge Googles Android-system i kommende smartphones, og Huaweis svar var at sætte ekstra fart i udviklingen af et eget alternativt styresystem, der skulle kunne erstatte Android.

Vi har i den forbindelse hørt navnene Hongmeng OS og Ark OS for Huaweis eget system. Nu har et nyt navn meldt sig på banen – Harmony OS.

 

Harmony OS – nyt cross platformssystem fra Huawei

Navnet er kommet frem som en ansøgning om registreret varemærke fra Huawei til European Union Intellectual Property Office. Varemærket skal dække over et styresystem til både smartphones og PCere. Der er stadig tale om en ansøgning, den er endnu ikke færdigbehandlet.

I beskrivelsen står, at det skal bruges til: ” Downloadable operating system programs; Recorded operating system programs; Mobile operating systems; Computer operating systems; Downloadable computer operating programs and computer operating systems.” Får Huawei sin godkendelse, kan Harmony altså blive et system, der fungere på både mobiler og computere, såkaldt cross-platform i samme stil som AndromedaOS og Windows Core OS. Den slags systemer er med til at sløre grænsen mellem det mobile og det stationære inden for computing. Også Googles Fuchsia OS skal kunne køre på både mobiler, tablets og computere, hvis Google nogensinde lancerer det.

Se også: Find billig Huawei P30 

 

 

Kan lanceres i 2020

Ifølge Huaweis Richard Yu kan selskabets eget styresystem lanceres allerede i 2020, men det betyder ikke, at Huaweis flagskibe med Android-systemet som P30, mate 20, Mate X, P Smart og Mate 10 ikke får Android Q-opdatering. Den opdatering skulle være sikret.

Udover Harmony har Huawei som nævnt også et andet system under udvikling, nemlig det vi har hørt om under navnene Hongmeng og Ark. Man er imidlertid begyndt at tale om, at det system mere er tiltænkt IoT-enheder, og at Huawei endnu ikke har besluttet sig for, om det også skal udvikles til at kunne køre på smartphones. Omkring dette er der dog stadig en del forvirring, idet Huawei-chefer har udtalt om Hongmeng, at det er hurtigere end Android, hvilket vil være umuligt, hvis ikke vi taler om smartphones.

Se også: Nyheder om Huawei